zonsondergang

Mooiste zonsondergang in Afrika

Laatst werd aan mij gevraagd waar ik ooit de mooiste zonsopgang gezien had. Omdat ik fotograaf ben is dit best een leuke vraag. Ik kon echter geen ander antwoord bedenken dan een zonsopgang die ik een paar weken geleden in mijn buurt had gezien, omdat ik vroeg op pad moest voor een opdracht. Op vakantie zie ik vaker de zonsondergangen was mijn conclusie. In Zuid-Afrika is de mooiste zonsondergang ter wereld te vinden. De reis is niet gratis, maar voor niets gaat de zon op. 

Wereld ziet er betoverend uit

Zonsondergangen zijn om een speciale reden bijzonder. De wereld krijgt ineens een andere kleur, zodat het beeld dat je ziet betoverend wordt. Wanneer dit beeld ook nog eens gevuld wordt met giraffen en leeuwen dan waan je je in een decor van een musical. Knijp je zelf dan even in je arm, want het is echt. Tenminste als je op reis gegaan bent naar Zuid-Afrika.

Overweldigend natuurschoon

Hele volksstammen gaan naar Zuid-Afrika om de “Grote Vijf” in levende lijven te zien. De giraf die hierbij geteld wordt, hoort hier eigenlijk niet bij. Hij is wel het bewijs dat er nog veel en veel meer te zien valt in dit prachtige land. Het mooie van Zuid-Afrika is dat het overweldigende natuurschoon zich niet beperkt tot de beroemde wildparken.

Wijngaarden, bergen en savanne

Wanneer je langs de Kaapse zuidkust rijdt, voert de route langs een glooiend landschap met verlokkende wijngaarden, vrolijke struisvogelfarms en knusse dorpjes met hun witte huisjes. Ga je ten noorden van Kaapstad dan bieden de Cederbergen je de kans tot het maken van schitterende wandelingen. Nog noordelijker begint het savanne landschap dat de voorbode is van Kalahari-woestijn in Botswana.

Krugerpark

In het noordoosten ligt het beroemdste wildpark ter wereld, namelijk Krugerpark. Om daar alle soorten dieren te zien, kun je het best een tour boeken. Je kunt er ook wel met een eigen auto rondrijden. Enkel op aangewezen plekken mag je dan uit de auto stappen. Je hebt er geen speciale auto voor nodig omdat de wegen goed begaanbaar zijn.

Mooiste zonsondergang in Afrika

In en om het Krugerpark is er ruime keus uit accommodaties.  Keuze te over uit safaritenten maar ook villa’s met zwembaden en uitzicht op de eerdergenoemde ondergaande zon. En dat is natuurlijk pas echt genieten. Want in Afrika gaat de zon nu eenmaal het mooist onder. De bekende film de Lion King is niet voor niets daar opgenomen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.