foto kinderen

Mooiste vakantiefoto’s van je kinderen

Was jij altijd al een liefhebber van verre reizen, dan laat jij je daarin vast niet beperken door de komst van een kind. Verre bestemmingen zijn locaties die je vaak maar één keer bezoekt, dus die wil je dan ook goed vastleggen op foto. Zo’n vakantie is ook geschikt om van je kinderen de mooiste foto’s te maken.

Tips voor maken goede foto’s

Behalve dat je op vakantie foto’s maakt om later nog eens na te genieten van je vakantie, is het vaak ook het moment om je kinderen weer eens volop te fotograferen. Er zijn verschillende boekjes te koop met eenvoudige tips en handige weetjes voor het maken van goede foto’s. Hier zetten we al enkele tips op een rij.

1. Ochtend

Maak bij voorkeur ‘s morgens vroeg of laat in de middag foto’s. Het licht is dan minder hard en de kleuren zachter en mooier. Midden op de dag kunnen de foto’s flets worden en de schaduwen hard. Je kunt dit probleem verminderen door het gebruik van een polarisatiefilter. Hiermee kun je bijvoorbeeld ook de kleurschakeringen in zee in beeld krijgen.

2. Gebruik een flits

Ook als je je kinderen buiten fotografeert kan het zinvol zijn een flits te gebruiken, zodat je minder last hebt van hinderlijke schaduwen. Je kinderen hoeven dat ook niet altijd tegen de zon in te kijken (met als gevolg knijp van de ogen).

3. Ooghoogte kind

Ga door je knieën en fotografeer je kinderen op ooghoogte.

4. Wat moet scherp zijn

Denk goed na wat je scherp op de foto wilt hebben en focus hierop. Niets is zo hinderlijk als een scherpe boom op de achtergrond en een onscherp kind op de voorgrond.

5. Horizon uit het midden

Probeer de horizon niet in het midden van het beeld te plaatsen maar juist hoger of lager. Dit maakt het beeld interessanter.

6. Op de rug

Je hoeft je kind niet altijd van de voorkant te fotograferen. Je kunt soms een leuk effect krijgen als je je kind juist van de achterkant fotografeert terwijl het ergens geboeid naar kijkt. Plaats je kind ook eens uit het midden van de foto.

7. Hele gezin

Vergeet niet om zo af en toe een foto maken waarop het hele gezin staat. Je kunt hiervoor de zelfontspanner gebruiken of iemand anders vragen om de foto te maken.

8. Compositie

Bekijk veel ansichtkaarten en reismagazines. Hieruit kun je goede ideeën opdoen over wat je kunt fotograferen en boeiende composities.

9. Eigen camera kind

Geef je kinderen een eigen fotocamera (of wegwerpcamera). Je kunt nog versteld staan van het resultaat… en bovendien sta je zelf dan ook nog eens op de foto.

Druk foto’s dubbel af

Verwacht niet dat hele jonge kinderen een maand na terugkomst zich nog veel zullen herinneren van jullie vakantie. Mogelijk blijven alleen een paar (in jouw ogen) kleine voorvalletjes actief in het geheugen van je kind.

Een manier om de herinneringen aan de vakantie levend te houden is om je foto’s dubbel te laten afdrukken: één keer voor het vakantiealbum en één keer voor je kinderen. Hiermee kunnen je kinderen zelf een plakboek maken als herinnering. Als je kinderen hiervoor te klein zijn kan jij dat natuurlijk altijd voor hun doen. Je moet ze er mee laten spelen en niet bang zijn dat ze beschadigen. Laat je toch weer nieuwe printen.

Bron: ExpeditieKroost&C0

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.