Mooie vrouw maakt man gevoelig voor luxe

Designerhorloges en sportwagens vallen bij de meeste mannen sowieso wel in de smaak, maar de belangstelling voor luxegoederen neemt toe wanneer ze in het gezelschap van een aantrekkelijke dame verkeren.

Dat ontdekten wetenschappers van de Universiteit van Amsterdam door middel van een experiment waaraan 100 jonge mannen deelnamen. Zij werden hiervoor voorgesteld aan een vrouwelijke onderzoekster die of gekleed ging in een jeans en een sportjack, of in een kort rokje met een laag uitgesneden truitje. Voor de ontmoeting werd de proefpersonen gevraagd een lijst met (huishoudelijke) artikelen te onthouden, zoals mokken en handdoeken maar ook huizen en Maserati’s.

De jonge, single mannen bleken na afloop van de ontmoeting met de sportief geklede dame, huishoudelijke artikelen beter te onthouden, aldus de Daily Mail maandag. Hadden zij echter een rendez-vous met de sexy geklede dame achter de rug, dan toonden zij zich vooral gepreoccupeerd door luxegoederen.

De onderzoekers menen bovendien dat deze groep zich onbewust onmiddellijk gaat afvragen hoe ze dergelijke zaken kunnen bekostigen. De mannen zouden dit doen om de dame in kwestie te kunnen bewijzen dat hij financieel een goede vangst is.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?