Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.

Bedriegen

Van alle ondervraagden heeft 44 procent zijn vriendin wel eens bedrogen. Een kwart van de mannen vindt dat wanneer de eigen relatie niet lekker loopt het gerechtvaardigd is om buiten het echtelijke bed te gaan shoppen. Nog een populaire verklaring voor vreemdgaan is het onder invloed zijn van verdovende middelen zoals alcohol of drugs aldus de mannen.

Zoenen of seks

Ruim 70 procent van de buiten de pot pissende heren houdt het bij vreemdgaan niet alleen bij zoenen maar duikt met de vrouw het bed in voor een potje seks. Een op de 10 houdt het bij seksuele handelingen zoals aftrekken en een kleine 3 procent trekt de grens bij orale seks.

Bekende

Veruit de meeste mannen gaan vreemd met een vrouw die ze al kennen uit hun omgeving. Opmerkelijk is dat 17 procent wel eens is vreemdgegaan met een collega. Bij 20 procent was het een vage vrouwelijke bekende en 28 procent belandde met een vriendin in bed.

Opbiechten

De partner in kwestie blijft meestal onwetend achter. Vier van de vijf mannen biecht ontrouw niet op en loopt nog met dit geheim rond. In 14 procent van de gevallen kwam de partner zelf achter het bedrog. Meer weten over vreemdgaan lees je hier.