afvallen hulp partner

Moet je man afvallen? Erover blijven zeuren is het meest efficiënt

Als je de uitdaging aangaat om op dieet te gaan, dan is niets zo leuk als de steun van een liefhebbende partner … als je een vrouw bent tenminste. Want uit nieuw onderzoek blijkt dat mannen meer kilo’s verliezen als hun vrouw hen bekritiseert, confronteert en afwijst. Dat helpt hen meer dan lieve, aanmoedigende woordjes.

Uit eerder onderzoek bleek al dat koppels gemiddeld 3 à 9 kilogram bijkomen na hun huwelijk. Amerikaanse psychologen wilden daarom nagaan of en hoe getrouwde koppels elkaar steunen om die kilo’s weer weg te krijgen.

Man versus vrouw

Voor hun studie rekruteerden ze 165 koppels die pas enkele jaren getrouwd waren en die in die periode waren bijgekomen. Elk van hen werd gewogen en ondervraagd over hun pogingen om af te vallen. Daarbij moesten ze ook aangeven of de steun van hun partner positief en bemoedigend of negatief en kritisch was.

De resultaten toonden aan dat mannen met gewichtsproblemen meer geneigd waren om te diëten als hun vrouw ‘oppositioneel gedrag’ vertoonde. Dat wil zeggen dat ze hen veeleer bekritiseerden dan sympathie vertoonden.

Diezelfde aanpak werkte daarentegen niet bij vrouwen, want zij ondernamen net geen actie door de kritiek. “Voor vrouwen is er al een alomtegenwoordige druk om dun te zijn, waardoor een paar harde woorden geen verschil maken voor hun motivatie”, aldus het team van psychologen van de University of California en de Florida State University.

Begeerlijk
“Mannen reageren wel op die kritiek, omdat ze het belangrijk vinden om op seksueel gebied begeerlijk te zijn voor hun partner”, weet psychologe dr. Ann Thomas. “Vrouwen daarentegen hechten voor hun looks meer belang aan wat hun vrienden denken dan aan wat manlief denkt. Dat geldt bijvoorbeeld ook op het gebied van kleren.”

Bron: Goed Gevoel

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!