datingapps testen

Moeilijke gesprekken te voeren via whatsapp of sms is prima

Het wordt ons vanaf jongs af aan gezegd, belangrijke gesprekken, die voer je face to face. En al helemaal als het over een moeilijk of zwaar onderwerp gaat. Maar er is goed nieuws voor alle mensen die het heel moeilijk vinden om de confrontatie aan te gaan: zo nu en dan een moeilijk gesprek voeren via whatsapp of sms is helemaal zo slecht nog niet.

Tijd om af te koelen

Wanneer een onderwerp bij beiden nogal gevoelig ligt, kan er wel eens een wedstrijdje ontstaan over wie het hardste roept, of zeggen we dingen die we eigenlijk helemaal niet menen. Niet dat dit nooit gebeurt wanneer we sms’en of appen maar het is wel zo dat we even de tijd kunnen nemen om na te denken over wat we nu precies willen zeggen. Berichtjes sturen vertraagt het proces, waardoor we meer tijd hebben om na te denken en ‘redelijker’ zijn in wat we antwoorden.

Je bent gedwongen geduldiger

Eén van de redenen waarom de meeste experten tegen diepgaande gesprekken via sms zijn, is omdat er al snel angst kan optreden. “Mensen kunnen een paniekaanval krijgen wanneer iemand niet snel genoeg antwoordt,” verklaart Tom Murray, gezinstherapeut. “Er is behoefte aan een ogenblikkelijk antwoord, net als wanneer je je in dezelfde kamer zou bevinden. In plaats in de stress te schieten kan dit moment beter zien als een mogelijkheid om rustiger en geduldiger te worden en je te realiseren dat het niet de verantwoordelijkheid van de ander is om jouw emoties te helpen kalmeren,” vertelt Murray.

Je bent eerlijker

“Volgens onderzoek zijn mensen eerlijker wanneer ze elektronisch communiceren, omdat we weten dat wat we zeggen bewaard wordt,” legt Murray uit. Ontkennen werkt niet wanneer de ander staalhard bewijs heeft van de conversatie, dus zeg je maar meteen hoe de vork precies in de steel zit.

Je moét wel luisteren

Actief luisteren is een must wanneer je als stel sterker uit een ruzie wil komen. Het voordeel van sms’en is dat het moeilijker is om langs elkaar heen te praten. Eén van de grootste obstakels bij veel face to face conversaties, is dat we de neiging hebben om de ander te onderbreken voor hij zijn zin heeft afgemaakt. Sms’en verplicht je om echt te wachten op de ander en goed te lezen wat hij of zij te zeggen heeft.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.