ware liefde

Moeilijk om een nieuwe liefde toe te laten? Tips!

Wil je een goede relatie, maar heb je het opgeven om een leuke man te vinden? Misschien houdt je jezelf tegen, en durf jij liefde niet toe te laten. Hieronder de redenen waarom het zo zou kunnen zijn, en enkele tips hoe je het kan omdraaien.

Je overtuigingen

Er zijn veel vrouwen die denken: “Ik ben te oud, ik ben te dik, ik ben te beschadigd, alle goede mannen zijn al bezet, ik heb pech in de liefde.” Als ze zelfs maar een van deze dingen geloven, bewijzen ze hun gelijk keer op keer.

Draai het om

Om liefde in je leven aan te trekken, moet je eerst geloven dat het mogelijk is. Dit vereist het leren omgaan met je gedachten, overtuigingen en emoties.

Geen moeite doen

Stel dat je een alleenstaande moeder bent met drie kinderen en je wordt ontslagen van je baan. Je weet precies wat je moet doen. Je gaat hemel en aarde verplaatsen totdat je een baan vindt die je kinderen voedt. Maar er zijn veel alleenstaande vrouwen die zeggen: “Wel, als liefde voorbestemd is, zal het gebeuren.” Ze zouden niet zo passief zijn in hun werk, maar wel als het gaat om hun liefdesleven.

Draai het om

Wordt zichtbaar. Liefde komt niet aan deur kloppen! Zo gaat het niet. Als je op straat bent, stop dan met kijken naar je smartphone! Begin op te merken wie je opmerkt. Als er een leuke man achter je staat, draai je dan om en begin een gesprek. Zelfs als hij niet je ideale partner is, leer dan opnieuw flirten. Wie weet is hij misschien de broer of vriend van je ideale man.

Vast in het verleden

Sommige vrouwen zijn niet genezen van een gebroken hart uit het verleden. Ze rouwen jaren lang om een verbroken relatie. Als je je zo zorgen maakt dat liefde niet werkt, is er geen ruimte voor liefde.

Draai het om

We saboteren onszelf door te denken: “Ik zou dit zelf moeten kunnen doen.” Praat er met iemand over. Ga naar een therapeut of een vriendin die je kunt vertrouwen.

Geloven in de nog lang en gelukkig mythe

Als je ouder bent dan 21, is de kans groot dat je hart vaker is gebroken. Het is niet persoonlijk. Er is geen man of vrouw die gelukkig getrouwd is zonder een reeks hartzeer achter zich te laten. We zijn bang omdat liefde de eerste keer niet werkte, het nu ook niet zal werken.

Draai het om

Ken de waarheid. Als je een relatie hebt, zullen er dagen zijn dat je hem niet kan uitstaan. Dat conflict is een natuurlijk, normaal iets. Leren navigeren door het conflict en duidelijk en effectief communiceren … dat is het werk van een goede relatie.

Bron: Womenonline

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam