vakantieganger whatsapp

Moeders zijn bemoeials

Moeders, misschien ben je er zelf ook al een, bedoelen het vaak goed. Maar moeders worden vaak als bemoeial bestempeld omdat ze altijd alles beter weten. Bemoeit jouw moeder zich ook met jouw kledingkeuze, je huishouden en je partnerkeuze? Stop haar hierin zonder haar te kwetsen of pijn te doen.

Je grenzen blijven aangeven

Als dochter moet je duidelijk jouw grenzen aangeven. Als grenzen aangeven haar pijn doet, dan moet je er toch mee doorgaan. Het is namelijk haar probleem. Zij moet leren, dat jij grenzen hebt en dat zij deze moet respecteren. Mensen veranderen eigenlijk alleen maar als het echt niet anders kan. Dus in dat opzicht heeft haar pijn een functie. Neem die pijn dus niet weg, want anders blijft ze wie ze is.

Controle

Wat er achter het gedrag van je moeder zit, is natuurlijk dat zij het beste met jou voor heeft. Alleen jij weet zelf natuurlijk wat het beste is voor jou en niet jouw moeder. Zij heeft vaak een grote behoefte aan controle en is vaak ook overdreven zorgzaam. Ze heeft het thuis vaak tot in de puntjes verzorgd en legt haar eigen standaard ook op aan anderen.

Uitleggen

Als het aangeven van jouw grenzen niet helpt, moet je het haar fysiek laten voelen. Vertel haar steeds minder en nodig haar minder uit. Ze zal gaan vragen waarom dat is en dat is het moment dat je het haar kunt uitleggen. Je nodigt haar minder vaak uit, omdat je niet altijd zin hebt in haar commentaar. Dat is niet zielig, maar gewoon heel duidelijk voor jouw moeder. Je kunt het haar rustig uitleggen en zij kan zelf kiezen of zij zich aanpast of niet.

Zelf aangeven

Geef ook in het moment zelf aan, dat zij commentaar heeft of zich bemoeit met jouw zaken. Zeg haar dat dit precies is wat je bedoelde met dat moeilijke gesprek. En dat je daar geen zin meer in hebt. En ga dan niet door op de inhoud van het gesprek. Zeg haar, dat het onderwerp iets is, waar jij zelf graag over wilt besluiten wat je wilt doen.

Niets van aantrekken

Als dit allemaal niet werkt, kun je ook nog altijd het commentaar van je moeder zien als iets wat dwarrelt in de lucht en je laat het lekker dwarrelen. Je hoeft er niets mee te doen! Neem het aan en geef het weer door. Besluit lekker zelf en trek je niets aan van wat je moeder er van vindt. Het is jouw leven en zij mag er iets van vinden. Probeer daarnaast ook zelf niet altijd de goedkeuring van jouw moeder te zoeken.

Bron: Telegraaf.nl

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.