moederdag

Moederdagcadeau voor single moeders: 89% single mannen bereid tot vaderrol

Aanstaande zondag is het Moederdag. Voor veel moeders een verwendag om naar uit te kijken. Maar hoe is dat voor moeders die single zijn, staan zij hier anders dan zij die zowel door partner als kind worden verwend? Voor datingsite Relatieplanet reden genoeg om onderzoek te doen en de mening te peilen van ruim 1.000 Nederlandse singles.

Voordeel

Wat blijkt: het hebben van een kind kan op de vrijgezellenmarkt juist in het voordeel werken: 24% van de vrijgezelle vaders geeft aan zich sneller aangetrokken te voelen tot vrouwen die ook kinderen hebben. Kijkt men naar alle single mannen, ook naar hen die (nog) geen kind hebben, dan blijkt dat maar liefst 89% bereid is een vaderrol te vervullen.

Moeders die het liefst stoppen met dromen en starten met daten, maken het meest kans op een succesvolle relatie in de provincie Friesland, daar staat men bovengemiddeld open voor een relatie met iemand met drie of meer kinderen (35%).

Van de moeders die single zijn denkt 30% dat ze minder goed in de markt liggen omdat ze kinderen hebben. Vlak voor Moederdag is het goed om aan te geven dat dit niet het geval is. Binnen het onderzoek van Relatieplanet geeft slechts 33% van de respondenten aan het met de stelling ‘Ik wil geen relatie met iemand die kinderen heeft’ eens te zijn. Daarmee wordt duidelijk dat een ruime meerderheid van de single mannen zich niet kan vinden in de stelling en dus waarschijnlijk wel openstaat voor een relatie met een vrouw met kinderen. Dat biedt perspectief.

Moeder met kind is een pré

Bijna een kwart van alle Nederlandse single vaders (24%) geeft aan zich sneller aangetrokken te voelen tot vrouwen die ook kinderen hebben. Het feit dat 17% van de single moeders zich alleen voelt tijdens Moederdag blijkt dus onterecht. Zeker wanneer uit het onderzoek van Relatieplanet blijkt dat 89% van alle single mannen aangeeft, wanneer gewenst en in gepaste vorm, bereid te zijn een vaderrol te vervullen.

Friesland dé bestemming voor singles

Hoewel vrouwen met kinderen zich dus prima kunnen profileren op de vrijgezellenmarkt, is het wel zo dat hoe meer kinderen de vrouw heeft, des de minder de mannelijke single openstaat voor een relatie met haar. Bij het hebben van twee kinderen staat ruim een derde van de single mannen (34%) open voor een relatie en ligt dit percentage bij het hebben van drie kinderen nog maar op 14%.

Met dit in het achterhoofd kunnen single vrouwen met drie of meer kinderen daarom het best naar Friesland verhuizen. Van de single Friezen zonder kinderen is 35% bereid een single met drie of meer kinderen in de armen te sluiten tegenover 15% van de gemiddelde single.

Klikt het?

Wil moeder de relatie met haar potentiële vlam echt laten slagen, dan doet zij er goed aan om het contact tussen haar kroost en toekomstige partner positief te beïnvloeden. Van alle single mannen die hebben aangegeven open te staan voor een relatie met een vrouw die kinderen heeft, geeft 37% aan de relatie vroegtijdig te willen beëindigen wanneer er geen klik is met de zoon of dochter van zijn toekomstige partner.

Een gezamenlijk dagje strand is daarmee niet alleen lekker, maar ook nog eens goed voor het behoud van de relatie. Echter, wie denkt dat het slagingspercentage van de relatie enkel afhangt van het onderlinge contact tussen kroost en partner heeft het mis: het is de vrouw die hierin een onmisbare rol vervult.

Zakgeldverhoging van invloed op relatie

Binnen het onderzoek geeft meer dan de helft van de mannelijke singles (54%) aan dat de manier waarop zijn toekomstige partner haar kind(eren) opvoedt bepaalt of er een serieuze relatie in het verschiet ligt. Relatieplanet stelt dat goed onderling contact, dus openheid en geregeld overleggen, bijdraagt aan een succesvolle relatie.

 

Overige feitjes:    
•  Ruim 90% van de single moeders vertelt direct tijdens een eerste date dat zij kinderen heeft.

•  Brabanders zijn eerlijker tijdens hun eerste date dan de gemiddelde single. Maarliefst 96,8% van de Brabantse singles met kinderen vertelt direct tijdens de eerste date dat hij/zij kinderen heeft. Dat is eerlijker dan de gemiddelde single met kinderen, waar 91,9% tijdens de eerste date deze details blootgeeft.

•  Van de single vaders heeft 3% weleens gelogen over het hebben van kinderen, om zo een betere indruk te maken op de vrijgezelle dame.

•  Van de ondervraagde mannen wil 10% dat hun kind de toekomstige partner op Moederdag in het zonnetje zet.

•  Een derde (33%) van alle single vrouwen lijkt het leuk wanneer zij op Moederdag een cadeautje krijgt van het kind van haar toekomstige partner. Relatieplanet biedt op Moederdag daarom alle single moeders een gratis full membership aan.

•  Mannen doen vaker hun best om commitment te creëren bij het kind van de potentiële partner dan vrouwen (20% vs. 10%).

Toelichting op het onderzoek
Dit onderzoek is in opdracht van Relatieplanet.nl uitgevoerd onder 1.148 Nederlandse singles van 18 jaar en ouder en is representatief op geslacht.

[email protected]

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

woede gezondheid
By Margret ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.
daten met klein budget
By Moniek ·
17 november 2021

Daten met een klein budget

Heb je het in je uppie niet al te breed en niet veel geld om dure, spectaculaire dates te plannen? Geen nood, we hebben een paar tips voor je verzameld zodat jij je datingbudget onder controle houdt en toch optimaal geniet!
By Tijmen ·
16 november 2021

Wetenschappelijk beproefde tips voor meer zelfvertrouwen tijdens speeddaten

slow seks goed relatie
By Moniek ·
2 november 2021

Mobiele telefoon verziekt seksleven

Binnenkort een spannende date? Zet je telefoon even op stil voordat je met elkaar het bed induikt. Zo’n 75 procent van de Nederlandse mannen en vrouwen hebben er namelijk een gruwelijke hekel aan als de mobiele telefoon afgaat tijdens een vrijpartij.
thuis daten
By Margret ·
29 oktober 2021

Alleenstaande ouder date niet minder door kinderen

Alleenstaande ouder denkt nog wel aan seks en maakt er werk van in de vorm van daten? Zeker. Kinderen lijken hierin niet te hinderen. Pas vanaf bepaalde leeftijd.
succesvol daten
By Margret ·
28 oktober 2021

Wat draag je op een (eerste) date?

De eerste date met je potentiële nieuwe vlam staat voor de deur. De voorbereidingen kunnen beginnen! Daar hoort natuurlijk het kiezen van de juiste outfit bij.