stijlvol geklede oudere vrouw

Mode voor vrouwen van 50plus

Kleding is belangrijk. Kleren maken de man, én de vrouw. Niet alleen wanneer je uitgaat maar gewoon overdag en elke dag is het bepalend hoe jij je voelt. Vang je eens een blik op van jezelf en bevalt dat je, dan zul je met een blij gevoel je weg vervolgen. Zint het je eigenlijk niet, dan kan dat er voor zorgen dat jouw zelfvertrouwen een deukje oploopt. Zorg dus goed voor je uiterlijk, dat komt je innerlijk ten goede.

Doe je best om goed voor de dag te komen

Wanneer  vrouwen ouder worden, wordt gedacht dat ze niet langer hun best doen om er stijlvol uit te zien. Maar dat is een misvatting. Het is niet dat vrouwen boven de  50 en 60 onzichtbaar zijn, ongeinteresseerd zijn in sensualiteit en in schoonheid en dat ze niet langer deel uit maken van de wereld van de mode, kunst en creativiteit. Kijk eens om je heen en je zult zien dat dat niet waar hoeft te zijn.

Oudere vrouwen  hebben een loopbaan, maar zijn mogelijk bezig met een nieuwe, krijgen zorg voor familieleden bij hun taken, zijn bezig te ontdekken hoe het voelt om een oudere volwassene te worden. Allemaal niet erg, maar er verandert gewoon van alles.

Overwegingen die moeite waard zijn

Natuurlijk moet je mee gaan met je tijd en je niet blijven kleden als een jong meisje. Op een gegeven moment moet je toegeven dat je rimpeltjes krijgt en grijze haren. Er zijn natuurlijk wel wat overwegingen die je kunt meenemen als je iets ouder wordt.

1. Omhels je leeftijd

Er is een populaire tv-show in Amerika met de naam “What Not To Wear”, die wordt georganiseerd door mode-experts, die elke aflevering een make-over doen van een persoon. Zij helpen die persoon te bepalen wat die zeker niet moet dragen om te voorkomen dat zij of hij  de meest  verschrikkelijke kledingkeuzes gaat maken. Wat bij deze show duidelijk wordt, is dat veel vrouwen proberen zich ‘jonger’ te kleden dan ze in werkelijkheid zijn. Dat is een vergissing. In Nederland kennen wij natuulijk Hotter than my daughter, waarin leeftijd wordt gekoppeld aan slechte kledingkeuze en smaak.

Het blijkt dat wanneer je op een bepaalde leeftijd je jonger kleedt dan je bent, je dat juist ouder er uit doet zien. Als je te korte rokjes gaat dragen, hoge hakken of te opzichtige mode, dan wordt je juist ouder geschat dan je bent, is vaak het geval. Ook leggings zijn een kledingstuk waar je na je 40e mee op moet passen.

Door een jurk uit te kiezen die qua leeftijd goed matcht, dan kan dat je er soms jonger uit doen zien, omdat mensen niet worden afgeleid door de mismatch van kleding en leeftijd. In plaats daarvan kan juist je figuur meer uitkomen, of kan je gezonde huid meer aandacht krijgen of valt je stijlvolle kapsel meer op.

2. Ga voor klassieke looks

Een van de voordelen van vrouwen die wat ouder worden is dat alle denkbare vormen van mode rages en kortstondige trend tijdens je leven al eens voorbij zijn gekomen. Mode is een proces van het voortdurend heruitvinden. Het opnieuw hervinden van ideeën die werken, ze op nieuwe manieren recombineren en het bijwerken van klassieke stijlen met moderne accenten. Je hoeft niet meer uit te proberen, je weet wat je goed staat, wat tijdloos is en klassiek. Stijlen die voor jou werken en jou het best doen voelen.

Het kan heel bevrijdend voelen als je de laatste mode trends gewoon voorbij kunt laten gaan. Immers, de meeste trends zijn ontworpen voor een jonger publiek. Door stijl en zelfvertrouwen te gebruiken in combinatie met een meer behouden kledingstijl, kun je meer klasse gaan uitstralen.

3. Stem kledingkeuze af op werk

Kleed je naar het werk dat je doet of wilt doen, dat is een soort van gezegde. Door je op een bepaalde manier te kleden kun je respect afdwingen en geloofwaardigheid creeeren. De promotie die je wilt bereiken, komt dan mogelijk dichter bij. Het kiezen van een klassieke stijl, wil ook niet zeggen dat je heel conservatief gekleed moet zijn.  Overdressed is natuurlijk ook niet gewenst. Een mooiere jurk dat de bruid of een mooier mantelpakje dan je chef, daar moet je voorzichtig mee zijn.

Kledingkeuze heeft niet alleen met werk te maken maar ook met de rol die jij in het leven wilt vervullen. Ben je sportief, kies sportieve elementen bij een stijlvolle, zodat mensen niet steeds denken dat je gaat sporten. Ben je reislustig, breng dan elementen van reizen in je kleding, zoals accessoires, zonder steeds met een afritsbroek te lopen, thuis. Hou het een beetje stijlvol.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.