liefde voor muziek

Mobiele telefoon doorn in het oog tijdens concerten

Erger jij je groen en geel wanneer iedereen zijn mobieltje uit de zak trekt om filmopnames te gaan maken terwijl jij lekker van de muziek en de band wilt genieten? Of je bent met vrienden op een feestje, maar een gesprek aanknopen lijkt haast onmogelijk, omdat iedereen alleen maar aandacht heeft voor de berichtjes die binnenstromen op zijn of haar mobiele telefoon.

Het lijkt genoeg geweest. Onderzoek heeft uitgewezen dat het merendeel van de Nederlanders ervoor openstaat maatregelen op te leggen aan het smartphonegebruik van bezoekers van muziekevenementen.

Niet meer genieten

Het onderzoek, uitgevoerd door Eventbrite, wijst uit dat ruim 64 procent van de Nederlanders die de afgelopen 12 maanden een muziekevenement heeft bezocht, openstaat voor maatregelen om smartphonegebruik tijdens een concert, festival, of clubbezoek te beperken.  Volgens Jasper Dijkstra, County Director van Eventbrite Benelux zie je tegenwoordig het merendeel van de bezoekers opnames maken. „Ga naar een concert, club, of festival, je ziet het overal. Andere bezoekers raken er steeds vaker door geïrriteerd. En dat niet alleen. Eigenlijk is het iedereen, het publiek, de artiesten en de organisatoren. Dijkstra vervolgt dat het bijna niet meer mogelijk is om van een optreden te genieten. „We hopen dat ons onderzoek het begin is van een goed gesprek over we meer uit een optreden kunnen halen. Met of zonder smartphone.”

Verbieden van smartphone gebruik

Uit het onderzoek komt verder naar voren dat de helft van de Nederlanders liever heeft dat anderen minder foto’s en video’s maken tijdens een optreden. Bijna een vierde van hen zegt weleens het gevoel te hebben gehad dat ze zich niet zoveel hadden moeten concentreren op het nemen van foto’s, maar meer hadden moeten genieten.

Discussie

Ook de entertainmentindustrie heeft van zich laten horen. Grote sterren als Chris Rock, Kevin Hart en de voormalig frontman van de White Stripes, Jack White, verbieden smartphones helemaal tijdens hun optredens. Maar ook in Nederland is er een discussie gaande. Een van de Nederlandse clubs die smartphonegebruik aanpakt is de De School in Amsterdam. Eigenaar van De School, Jochem Wertheimer: „Alles in onze club straalt uit dat luisteren in opgaan in de muziek belangrijker is dan het vastleggen van een moment.”

Komt het bovenstaande je bekend voor? Misschien is het dan een idee om je telefoon thuis te laten, of op vliegtuigstand in je broekzak te laten zitten, de volgende keer dat je naar een feestje gaat.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.