Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
liefde voor muziek
1 december 2018

Mobiele telefoon doorn in het oog tijdens concerten

Erger jij je groen en geel wanneer iedereen zijn mobieltje uit de zak trekt om filmopnames te gaan maken terwijl jij lekker van de muziek en de band wilt genieten? Of je bent met vrienden op een feestje, maar een gesprek aanknopen lijkt haast onmogelijk, omdat iedereen alleen maar aandacht heeft voor de berichtjes die binnenstromen op zijn of haar mobiele telefoon.

Het lijkt genoeg geweest. Onderzoek heeft uitgewezen dat het merendeel van de Nederlanders ervoor openstaat maatregelen op te leggen aan het smartphonegebruik van bezoekers van muziekevenementen.

Niet meer genieten

Het onderzoek, uitgevoerd door Eventbrite, wijst uit dat ruim 64 procent van de Nederlanders die de afgelopen 12 maanden een muziekevenement heeft bezocht, openstaat voor maatregelen om smartphonegebruik tijdens een concert, festival, of clubbezoek te beperken.  Volgens Jasper Dijkstra, County Director van Eventbrite Benelux zie je tegenwoordig het merendeel van de bezoekers opnames maken. „Ga naar een concert, club, of festival, je ziet het overal. Andere bezoekers raken er steeds vaker door geïrriteerd. En dat niet alleen. Eigenlijk is het iedereen, het publiek, de artiesten en de organisatoren. Dijkstra vervolgt dat het bijna niet meer mogelijk is om van een optreden te genieten. „We hopen dat ons onderzoek het begin is van een goed gesprek over we meer uit een optreden kunnen halen. Met of zonder smartphone.”

Verbieden van smartphone gebruik

Uit het onderzoek komt verder naar voren dat de helft van de Nederlanders liever heeft dat anderen minder foto’s en video’s maken tijdens een optreden. Bijna een vierde van hen zegt weleens het gevoel te hebben gehad dat ze zich niet zoveel hadden moeten concentreren op het nemen van foto’s, maar meer hadden moeten genieten.

Discussie

Ook de entertainmentindustrie heeft van zich laten horen. Grote sterren als Chris Rock, Kevin Hart en de voormalig frontman van de White Stripes, Jack White, verbieden smartphones helemaal tijdens hun optredens. Maar ook in Nederland is er een discussie gaande. Een van de Nederlandse clubs die smartphonegebruik aanpakt is de De School in Amsterdam. Eigenaar van De School, Jochem Wertheimer: „Alles in onze club straalt uit dat luisteren in opgaan in de muziek belangrijker is dan het vastleggen van een moment.”

Komt het bovenstaande je bekend voor? Misschien is het dan een idee om je telefoon thuis te laten, of op vliegtuigstand in je broekzak te laten zitten, de volgende keer dat je naar een feestje gaat.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Te veel bliepjes op de smartphone

Het hoge bezit leidt tot een veelvuldig gebruik van de smartphone....

Breuk bescherming

Om een breuk te voorkomen in de liefde. Leg af en...

15 datingtermen waar je misschien nog nooit van hebt gehoord

Naast cat- en cockfishing bestaan er nog heel wat andere (minder)...

Festivals zijn place to be voor flirtende singles

Het festivalseizoen is in volle gang! En wat blijkt? Festivals zijn...

Win gratis kaarten voor het Singles Beach Festival

Singles opgelet! Aanstaande zaterdag 3 augustus gaat er iets unieks gebeuren...

singlessite gidsen

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

advertentie

Bied gratis mee & WIN!