halina reijn zeekoeien

Misvattingen die relaties de das omdoen

Relaties ontstaan niet zomaar. Relaties blijven ook niet zomaar bestaan. Relaties geven je een goed gevoel en het zou mooi zijn een goede relatie te laten duren tot in de eeuwigheid. Moderne misvattingen over relaties hebben al heel wat relaties de das omgedaan. De hoogste tijd dus om een paar mythes te ontkrachten.

1. Relaties zijn hard werk

Wie gelooft dat een relatie gezond houden hard werken is, verlaagt zijn liefdesleven tot een onderdeel van het dagelijkse takenpakket. Anders dan je toilet reinigen of de vloer dweilen, zou je relatie geen opdracht mogen zijn. Aandacht is uiteraard wel vereist, al is dat geen last wanneer je iemand graag ziet.

2. Liefde is … geen sorry moeten zeggen

Relaties zijn geen vrijkaartje voor onbezonnen gedrag. Tegen iemand die je liefhebt, zou het niet gemakkelijk moeten zijn om je te verontschuldigen wanneer je uit de bocht gaat. Je partner leeft ook met je samen wanneer je kwaad en uitgeput bent. Die negativiteit op je omgeving uitwerken is misschien menselijk, maar moet geen gewoonte worden. Sorry zeggen is goed, maar zorg dat er niet te vaak situaties zijn waarin het nodig is.

3. Die ring lost alles op

Trouwen wordt nog steeds geïdealiseerd als de ultieme weg naar perfectie. Helaas lost een ring niet bij voorbaat alle problemen op. Een huwelijk brengt andere stress met zich mee. Wanneer je van te voren al niet goed samen kon leven, is de kans belachelijk klein dat een ceremonie en een wettelijk document de uitkomst zullen brengen.

4. “Ik vind je lief, ik heb je lief” is overbodig

Denken dat je deze lieve woordjes niet langer moet zeggen omdat je partner wel zal weten hoe jij je voelt, is misschien wel de grootste misvatting. Het blijft van levensbelang binnen een relatie om met woorden en daden (post-its, berichtjes, kleine attenties) duidelijk te maken hoe lief je iemand hebt. Het versterkt de band en voorkomt dat mensen zich als iets vanzelfsprekends gaan voelen.

5. Affaires, daar doen we niet aan mee

Het is gemakkelijk om te denken dat jij en je partner immuun zijn voor scheve schaatsen rijden. Hoewel jullie ongetwijfeld de beste intenties hebben, is de nood aan fysieke en emotionele intimiteit soms groter dan je verwacht. Daarom is het belangrijk om te investeren in je relatie, zodat niemand zich genoodzaakt voelt om een parallel leven te stichten.

Bron: Goed Gevoel

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.