werken

Minder werkdagen maar meer uren per dag

Zou het jou wat lijken om in plaats van 5 dagen 4 dagen te werken, maar dan meer uren per dag? Uniqlo, een modeketen die niet alleen bekend staat om betaalbare, doch modieuze kledij én omstreden seksvideo’s, haalt het nieuws omdat het een vierdaagse werkweek gaat uittesten binnen haar gelederen.

Minder dagen, maar meer uren

Wat is de opzet van deze test? Werknemers krijgen de mogelijkheid om slechts vier dagen in de week te komen werken, zodat ze meer tijd met hun familie en vrienden kunnen doorbrengen. Daar staat echter wel tegenover dat ze in die vier dagen die ze wel werken tien uur lang beschikbaar zijn. Op die manier wil het bedrijf tegemoet komen aan werknemers die liever vier dan vijf dagen werken.

Efficiënter

Management expert en psycholoog Paul Powers, is voorstander van de vierdaagse werkweek. Hij legt uit dat je werk kunt vergelijken met gas in een afgesloten doos. Het vult de tijd die je eraan geeft. Een weekend van drie dagen is de ideale stimulans om je werk in wat minder tijd gedaan te krijgen. Mensen focussen immers beter als ze minder tijd hebben.

Minder stress

Ook al ben je dol op het werk wat je hebt, stress is onvermijdelijk. Zo heeft maar liefst 60 procent van de Amerikanen last van stress op de werkvloer. Het goede nieuws is dat al deze studies al aangaven dat hoe meer vrije tijd je hebt, des te minder er last van spanning is. Omdat je meer tijd hebt voor jezelf, kun je tijdens het weekend je batterijen weer opladen en terugkeren met meer energie. Aldus Powers, die zijn naam voor dit onderwerp zeker mee heeft.

Meer creativiteit en productiviteit

Een weekend van drie dagen betekent vooral dat er meer tijd is om een leven naast de werkvloer te leven, iets dat de tevredenheid van werknemers ten goede kan komen, stelt Powers. Gelukkige werknemers zijn voordelig voor het bedrijf, aangezien de productiviteit  met maar liefst 31 procent stijgt en de creativiteit drie keer zo hoog ligt.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!