minder spullen, minder stress

Minder spullen, minder stress

Stress, stress, stress. Hoe meer spullen je hebt, des te meer stress je ervaart? Ja eigenlijk wel. Een huis vol met spullen kan onrust in je hoofd geven. Opruimen helpt iets maar is niet dé oplossing, ontspullen wel. Doe het wel slim. Minder spullen, minder stress.

Spullen wegdoen is afscheidnemen

Wanneer je veel spullen hebt, is de kans op rommel automatisch groter. Maar dit hangt ook samen met je karakter. Misschien ben je een opgeruimd type, dan zul je mogelijk orde in je vele spullen hebben. Dan is er weinig aan de hand. Opruimen is een begin en soms hard nodig, maar ontspullen is echt iets anders. Ontspullen betekent echt spullen wegdoen, er afscheid van nemen. Al die spullen geven namelijk onrust.

Stress van je spullen

Het is niet alleen de hoeveelheid aan spullen, maar vaak de emoties die aan bepaalde spullen kleven. Een cadeau dat je eigenlijk niet leuk vindt, maar waarvan de gever overleden is. Een sportmat in de hoek van je slaapkamer, die je te weinig gebruikt. Door spullen weg te halen haal je een druk weg en kunnen negatieve blokkades wegvallen. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Denk na of jouw spullen om je heen je blij maken of dat je er stress van krijgt. Met het wegdoen van hun spullen denken mensen ook hun herinneringen weg te gooien. Dat is niet zo. Spullen wegdoen die goed terecht komen, dat geeft nog enigszins genoegdoening. Oudere mensen hebben meer moeite met ontspullen. De spullen geven een gevoel van veiligheid. Probeer in te zien of je gedachten hierachter wel kloppen.

Minder spullen, minder stress

Wanneer je aan de slag gaat met onspullen, moet je een plan van aanpak voor jezelf hebben. Begin per ruimte. Ga niet als een dolle door heel je huis heen. Maak concrete lijstjes, hak je actie in stukken om overzicht te bewaren. Breng tevens je motivatie in kaart. Wat wil je met een leeg kastje, wat wil je met een lege kamer? Wanneer je weet tot wat iets moet leiden, dan stimuleert dat meer. Echt er valt een last van je schouders wanner je merkt dat minder spullen minder stress oplevert. Neem de tijd ervoor. Sluit je zelf op in huis, ga even niet op stap, want je moet even doorpakken. Wanneer het onspullen te lang gaat duren, levert dat weer op zijn beurt stress. En het gaat er nu juist om, de stress te verminderen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.