singlereis seks
12 May 2016

Minder seks door klimaatopwarming

Dat ons klimaat verandert en het alsmaar warmer wordt, dat heeft ook zo z’n gevolgen voor ons seksleven en dus de geboortecijfers. Reden? Hoe warmer het is, hoe minder zin we hebben in seks. Een recente studie onthult dat het geboortecijfer opmerkelijk lager is, negen maanden na een uitzonderlijk warme dag!

Minder seks, kelderend geboortecijfer

Dat de klimaatopwarming een bedreiging vormt voor de mensheid weten we al langer. Het zorgt voor een stijging van de zeespiegel en de kans op overstromingen en extreme droogte neemt daardoor toe. Aan dat lijstje kan een nieuw probleem worden toegevoegd: een kelderend geboortecijfer.

Bloemetjes & Bijtjes

Volgens onderzoek hebben mensen minder zin in seks naarmate de temperatuur toeneemt. Het Amerikaanse National Bureau of Economic Research stelt het wat verbloemd: “de coïtale frequentie neemt af”.

Verlaagde vruchtbaarheid

Uit onderzoek blijkt dat negen maanden na een bijzonder warme het geboortecijfer 0.7 procent lager ligt dan negen maanden na een koelere dag. Dit geeft aan dat stijgende temperaturen ofwel de vruchtbaarheid verminderen, de zin in seks negatief beïnvloeden of voor beide effecten zorgen.

Seksdrive

“Extreme hitte leidt tot een opmerkelijke daling in aantal geboortes”, stellen de onderzoekers. “Extreme temperaturen kunnen invloed hebben op hormoonlevels en seksdrive. Daarnaast kunnen hoge temperaturen de kwaliteit van het zaad van de man verminderen en zelfs de ovulatie bij de vrouw beïnvloeden”.

Amerika versus Europa

Hoewel de studie betrekking heeft op de Verenigde Staten, kunnen de gevolgen meer uitgesproken zijn in de ontwikkelende wereld. Het effect van het warmere weer is vermoedelijk hetzelfde in Europa als in Noord-Amerika, zo stelt auteur van het rapport, professor Alan Barreca van de universiteit van New Orleans in The Independent.

Sociale zekerheid

“De daling van het geboortecijfer is een ernstig probleem voor landen zoals de Verenigde Staten en Groot-Brittannië, waar het aantal geboortes het aantal sterfgevallen niet compenseert”, stelt Barreca. “Dit zal voor druk zorgen op de sociale zekerheid in die landen omdat het een onevenwicht in de bevolkingsopmaak schept”.

Delen:
Facebook Twitter Icon

1 reacties

  1. Juist omgekeerd, de zomer geeft zin in sex en als het koud is wil je enkel kruipen in een dekentje en slapen.

    E. Mulder | 13-05-2016
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Wil je met me slapen? Voulez vous coucher avec moi, ce soir?

"Voulez-vous coucher avec moi?" Dat is de vraag die Brian uit...

Weinig tot geen sex grootste reden tot vreemdgaan

Eén keer in de twee tot drie maanden, of zelfs helemaal...

5 mythes over seks bij 50-plussers

Is het echt zo dat je dan geen zin meer hebt...

Goed nieuws voor singles: één ‘seksbuddy’ hebben mag

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft de richtlijnen vanwege...

Een relatie op latere leeftijd: tips

Je bent geen jonge blom meer, hebt al een leven achter...

singlessite gidsen

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

advertentie