herken de ware liefde

Minder perfecte match houdt langer stand

Is je partner je soulmate en vormen jullie een twee-eenheid? Of is je relatie meer een zoektocht en gaat het om het overbruggen van verschillen? Het lijkt er op dat het laatste type relatie meer kans van slagen heeft.

Verschillen zijn er om overbrugd te worden

Onderzoekers uit Canada en de VS bevestigen eerder onderzoek: partners die denken dat ze een perfecte match zijn, hebben meer kans om uit elkaar te gaan. Waarom dan?  Ze hebben meer moeite om problemen te overwinnen. Koppels die daarentegen gewend zijn om veel verschillen te overbruggen, zien hun relatie meer als een lange reis met hordes, die worden genomen door te blijven praten.

Vragen en stellingen

Koppels die al lange tijd bij elkaar zijn ,werden door wetenschappers onderworpen  aan een aantal vragen.  “Vinden jullie jezelf gemaakt voor elkaar?” en “Zien jullie je relatie als de perfecte match?” Ook moesten ze kijken of ze zich zelf konden vereenzelvigen met een aantal stellingen. “We zijn zo ver gekomen” en “We hebben alle problemen overwonnen”.

Herinneren van ruzies

Daarna werd hen gevraagd om zich ruzies te herinneren. Koppels voelen zich door ruzies minder tevreden met hun relatie. Maar dat gold met name voor partners die zichzelf als een twee-eenheid zagen. Vreugdevolle momenten riepen bij beide typen relaties dezelfde mate van tevredenheid op.

Dit komt overeen met eerder onderzoek, waaruit bleek dat soulmates slechtere relaties hadden dan de paren die hun relatie zagen als een manier om te groeien en er samen uit te komen.

Bron: Welingelichtekringen

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.