Minder afleiding, minder werkdruk

De stapel met opdrachten wordt hoger en hoger. De zin om ze aan te pakken wordt kleiner en kleiner. Ja, er zijn van die dagen.

Gelukkig zijn er strategieën om toch je werk te doen zonder dat de dosis stress te hoog wordt.

Snoepen

Tenzij je als kok in de keuken staat, heb je op dit moment wellicht een hongerklop. Snoepen is de perfecte afleiding van die dringende taak op je bureau, het is de eetbare tegenhanger van het internet. Velen onder ons knabbelen zelfs omdat ze geplaagd worden door stress.

Concentratie

Je mond snoeren met duct tape zou wat drastisch zijn, maar strategisch kiezen voor snacks die de zenuwen kalmeren en zo je concentratie verhogen, dat is andere koek. Neem daarom amandelen, blauwe bessen, meloen of knapperig gestoomde broccoli mee naar je werk.

Sociale druk
Geef maar toe: gestoord worden door vrienden op het werk is fijn, al kan het ook frustrerend zijn als de sms’jes of e-mails je al doen wegdromen naar die leuke weekendplannen. Het is belangrijk te beseffen dat je niet altijd onmiddellijk hoeft te reageren. Je bent niet direct een slechte vriend(in) omdat je dat het epistel in je inbox pas na de werkuren leest. Laat kort en krachtig weten dat je de boodschap gekregen hebt, maar dringend nog een hoop werk moet verzetten.

Kopzorgen
Ook het reilen en zeilen binnen je relatie kan de concentratie op de werkvloer zwaar ondermijnen. In plaats van te piekeren boven je berg paperassen, kan je beter tijdens de lunchpauze even een toffe collega in de arm nemen om even je gedachten te luchten. Onderzoek heeft ook aangetoond dat tijd en vertrouwen investeren in je collega’s bevorderlijk is voor de samenwerking en productiviteit. Twee vliegen in één klap!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?

By Tijmen ·
29 november 2021

Wat je moet weten over Nederlandse vrouwen daten