trouwdag regen

Mijn trouwdag was een mooie dag

Nu ik dit schrijf is het 9 juni. Ooit was deze datum mijn trouwdag. Alweer 22 jaar geleden om precies te zijn. De 12 en half hebben we net niet gehaald. Vanochtend dacht ik er wel aan toen ik de bedacht dat het vandaag de 9e was en regende. Toen wij trouwden heeft het heel de dag geregend. Laatst nog een keer teruggekeken in het trouwalbum. “Mooie dag was het ondanks de regen,” bedacht ik me. “En wat zag ik er mooi uit.”

Mijn trouwdag was een mooie dag

Zo wil ik mijn trouwdag en mijn leven voor de scheiding ook graag in gedachten houden. Mijn huwelijk, een mooie periode uit mijn leven die me veel fijne dagen bracht en me twee mooie kinderen heeft gegeven. Mijn dochter wordt deze week 18 en mijn zoon is intussen 20. Het heeft best even geduurd maar nu zijn we 10 jaar verder en hebben we het goed met zijn drietjes. We hebben het gered, niet zonder slag of stoot, maar ja, dat is het leven. Daar word je sterk van.

Liefde van Later

Maar hoe sterk wordt je echt van verdriet? Omdat ik voor content op zoek was googlede ik het woord liefde in en kwam snel uit bij Liefde Van later van Herman van Veen.  Zodra ik de tekst las en ging luisteren naar zijn vertolking, ging het fout. “Ik hou van jou, met heel m’n hart en ziel hou ik van jou, langs zon en maan tot aan het ochtendblauw,  ik hou nog steeds van jou,” zegt het refrein. Waarom komen dan de tranen? Het is niet dat ik nog van mijn ex houdt, maar dat het lang geduurd heeft voordat mijn gevoel een nieuwe plek kreeg, daar kan ik blijkbaar nog steeds verdrietig om worden.

Liefde is niet dood

Wanneer iemand weggaat, besluit de ander dat de liefde over is. Dat wil echter niet zeggen dat het houden van vanaf jouw kant over is. Iemand is niet dood, maar voor jou eigenlijk wel. Je gevoelens moet je begraven, eigenlijk heel diep. Dat het dan mogelijk wel helpt dat je ex verre weg van aardig is voor jou en niet echt meewerkt aan een goede situatie voor jou en de kinderen, dat doet het houden van snel overgaan in afkeer. Maar dat is ook weer lastig, want dat wil jij eigenlijk niet.

Ik heb je lief

De afspeellijst in Spotify doet er vervolgens ook niet veel goed aan. Still van de Commodores. “But most of all, I love yo, still”.  Ik heb je lief van Stef Bos, “Was ik maar een dichter, dan kon ik dichter bij je zijn.” Gelukkig gaat de liefde voor je ex over, de liefde voor je kinderen neemt alleen maar toe.  Hero van Mariah Carey, waarvan ik de vertaling ooit aan mijn zus stuurde, toen zij in de steek gelaten was. Dat je vooral op je zelf moet vertrouwen. Omdat de held in jezelf zit. “And then a hero comes along, with the strength to carry on, and you cast your fears aside, and you know you can survive. So when you feel like hope is gone, look inside you and be strong and you’ll finally see the truth, that a hero lies in you.  Nu besef ik weer waarom ik zo weinig naar muziek luister, zeker wanneer ik aan het werk ben. Het kan me zo intens raken.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.