relatieprobleem

Mijn scheiding werd geen conflict

Heb jij een scheiding achter de rug, of zit je er midden in? Dan weten we allemaal dat je een lastige tijd doormaakt. Een scheiding is nooit prettig en het is in ieder geval niet iets wat je van te voren bedacht hebt dat het  jullie ook zou overkomen. De ene scheiding is de ander niet. Er zijn scheidingen die tot enorme conflicten leiden. Gelukkig zijn er ook die op een minder conflictueuze manier worden afgewikkeld.

Voorspellers van minder conflictueuze scheiding

Wij kregen als Singlessite.nl een verzoek van Merel. Zij is bezig met haar master Sociale Psychologie aan de Universiteit van Utrecht met het schrijven van haar thesis. Haar thesis schrijft zij in opdracht van de Universiteit Utrecht en de Vrije Universiteit van Amsterdam. Samen doen zij wetenschappelijk onderzoek naar de voorspellers van vechtscheidingen en de voorspellers naar meer harmonieuze echtscheidingen. Over de gevolgen van echtscheidingen voor zowel ex-partners, als kinderen is al veel bekend. De voorspellers, dus de factoren die een voorspellende waarde hebben, dat is een terrein, dat nog minder onderzocht is.

Onderzoek naar vechtscheiding uitgevoerd

Het is daarom van groot belang inzicht te verkrijgen op dit gebied. De resultaten van dit onderzoek zullen voor wetenschappelijke doeleinden worden gebruikt. Zij zijn op zoek naar gescheiden respondenten die samen met hun ex-partner een kind hebben tussen de 4 en 18 jaar oud. Vorig jaar heeft hetzelfde onderzoek plaatsgevonden onder voornamelijk individuen met een vechtscheiding. Om een vergelijking te maken is het van groot belang dat er nu respondenten gevonden worden die hun scheiding als minder conflictueus hebben ervaren.

Mijn scheiding werd geen conflict

Heb jij een scheiding achter de rug waarvan je denkt dat hebben mijn ex en ik eigenlijk best goed gedaan? Een scheiding waarvan de kinderen zeker geen traumatische gevoelens hebben overgehouden? Dan val jij in de doelgroep van minder of niet conflictueuze scheidingen. Ben je daarnaast ook nog bereid hierover in een onderzoek enige uitspraken te doen, dat zal de wetenschap je eeuwig dankbaar zijn. Merel in het bijzonder.

Alvast bedankt

Dus val je binnen deze doelgroep en ben je bereid je medewerking te verlenen? Wil je dan zo vriendelijk zijn deze vragenlijst in te vullen? Als dank zul je bij deelname een cadeaubon van bol.com ontvangen ter waarde van vijf euro.

In de zomer van 2015 verwacht Merel de onderzoeksresultaten te kunnen presenteren. Wij komen daar zeker op terug.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!