relatieprobleem

Mijn scheiding werd geen conflict

Heb jij een scheiding achter de rug, of zit je er midden in? Dan weten we allemaal dat je een lastige tijd doormaakt. Een scheiding is nooit prettig en het is in ieder geval niet iets wat je van te voren bedacht hebt dat het  jullie ook zou overkomen. De ene scheiding is de ander niet. Er zijn scheidingen die tot enorme conflicten leiden. Gelukkig zijn er ook die op een minder conflictueuze manier worden afgewikkeld.

Voorspellers van minder conflictueuze scheiding

Wij kregen als Singlessite.nl een verzoek van Merel. Zij is bezig met haar master Sociale Psychologie aan de Universiteit van Utrecht met het schrijven van haar thesis. Haar thesis schrijft zij in opdracht van de Universiteit Utrecht en de Vrije Universiteit van Amsterdam. Samen doen zij wetenschappelijk onderzoek naar de voorspellers van vechtscheidingen en de voorspellers naar meer harmonieuze echtscheidingen. Over de gevolgen van echtscheidingen voor zowel ex-partners, als kinderen is al veel bekend. De voorspellers, dus de factoren die een voorspellende waarde hebben, dat is een terrein, dat nog minder onderzocht is.

Onderzoek naar vechtscheiding uitgevoerd

Het is daarom van groot belang inzicht te verkrijgen op dit gebied. De resultaten van dit onderzoek zullen voor wetenschappelijke doeleinden worden gebruikt. Zij zijn op zoek naar gescheiden respondenten die samen met hun ex-partner een kind hebben tussen de 4 en 18 jaar oud. Vorig jaar heeft hetzelfde onderzoek plaatsgevonden onder voornamelijk individuen met een vechtscheiding. Om een vergelijking te maken is het van groot belang dat er nu respondenten gevonden worden die hun scheiding als minder conflictueus hebben ervaren.

Mijn scheiding werd geen conflict

Heb jij een scheiding achter de rug waarvan je denkt dat hebben mijn ex en ik eigenlijk best goed gedaan? Een scheiding waarvan de kinderen zeker geen traumatische gevoelens hebben overgehouden? Dan val jij in de doelgroep van minder of niet conflictueuze scheidingen. Ben je daarnaast ook nog bereid hierover in een onderzoek enige uitspraken te doen, dat zal de wetenschap je eeuwig dankbaar zijn. Merel in het bijzonder.

Alvast bedankt

Dus val je binnen deze doelgroep en ben je bereid je medewerking te verlenen? Wil je dan zo vriendelijk zijn deze vragenlijst in te vullen? Als dank zul je bij deelname een cadeaubon van bol.com ontvangen ter waarde van vijf euro.

In de zomer van 2015 verwacht Merel de onderzoeksresultaten te kunnen presenteren. Wij komen daar zeker op terug.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

snacken na stappen
By Moniek ·
27 oktober 2021

Snack attack? Dit zegt het over jouw karakter

Wist je dat jouw eetpatronen iets zeggen over jouw persoonlijkheid en karakter? Nou, wij ook niet maar misschien dat je na het lezen van deze voorbeelden jezelf er ook helemaal in herkent!
aantrekkelijke mannen
By Moniek ·
25 oktober 2021

Handige verzorgingstips van mannen voor vrouwen

Het ligt niet zo voor de hand misschien, maar vrouwen kunnen op het gebied van beauty en verzorging nog beste wat leren van mannen. Deze bruikbare tips zijn reuze handig en voor vrouwen een groot pluspunt: ze kosten maar weinig tijd!
By Tijmen ·
25 oktober 2021

Tijd over? Bouw aan jezelf!

pizza
By Margret ·
22 oktober 2021

Singles recept: Pizza quattro stagione casa mia

Samen koken is bij singles een geliefde bezigheid, het is een goede manier om die ander te leren kennen. Maak samen pizza, dan heb je iets om handen, tijdens de kennismaking.
kinderwens
By Margret ·
13 oktober 2021

Single vrouwen en kinderwens

Bij single vrouwen gaat naast de leeftijd ook het wel of niet hebben van een partner meespelen bij een kinderwens. Er zijn daarnaast ook vrouwen die gewoon geen kind willen.
tips spannend voorspel
By Margret ·
29 september 2021

Vrouw verkiest ander lingerie dan haar man

Er zullen ongetwijfeld vrouwen zijn die het opwindend vinden van hun partner een mooi lingerie setje te krijgen. Persoonlijk vind ik het prettig dit kledingstuk zelf uit te zoeken en vooral goed te passen. Blijkbaar ben ik als vrouw niet de enige die daar zo over denkt.