eerste date afknapper

Migraine: zo voorkom je het

Misschien heb je het gelezen, vorige week was het de week van de migraine. Voor iedereen die regelmatig last heeft van migraine weet hoe ontzettend vervelend het is als er weer zo’n aanval komt opzetten. Natuurlijk, een hoofdpijn aanval komt nooit gelegen, maar zeker niet als je een leuke date op het programma hebt staan.  Met deze zes tips kun je proberen migraine te voorkomen.

Eten

Regelmatig eten is belangrijk als je vaak last hebt van migraine. Zodra je teveel tijd tussen je maaltijden laat zitten daalt je bloedsuikerspiegel en dat kan weer een migraine aanval veroorzaken. Zorg er dus voor dat je altijd wat te eten binnen handbereik hebt. Een muesli reep, wat fruit of wat nootjes zodat je je nooit slap voelt. Voldoende drinken scheelt ook.

Voedingssupplementen

De meningen zijn erover verdeeld maar uit sommige onderzoeken blijkt dat je door sommige voedingssupplementen tot je te nemen minder last  van migraine hebt. Denk hierbij aan vitamine B12 en magnesium. Voordat je hier aan begint is het verstandig om dit even met je huisarts te bespreken.

Fietsen

Wist je dat een kleinschalige studie heeft aangetoond dat wanneer mensen met migraine drie keer in de week de fiets pakken na drie maanden beduidend minder hoofdpijn hadden? Misschien komt het door de frisse buitenlucht, wie zal het zeggen maar meer onderzoekers zeggen dat elke vorm van sport minder hoofdpijn tot gevolg heeft. Belangrijk is wel dat je het rustig opbouwt want bij teveel aan sport lok je juist weer een aanval uit.

Levensstijl

Heb jij het altijd druk? Een veeleisende baan of een stel jonge kinderen? Het is geen geheim dat stress kan leiden tot hoofdpijn. Het interessante is dat niet de drukte de hoofdpijn veroorzaakt maar juist de rustigere periode daarna. Je drukke levensstijl omgooien is dus geen overbodige luxe. Probeer te zorgen voor een wat gelijkmatiger leven zonder de hevige pieken en dalen.

Anticonceptie

Gebruik je de anticonceptiepil? Als single vrouw natuurlijk hartstikke prima. Alleen kunnen medicijnen die oestrogeen bevatten migraine verergeren. Praat eens met je huisarts over alternatieve voorbehoedsmiddelen.

Seks

Nou, we hebben de beste tip voor het laats bewaard: heb seks! Een Duits onderzoek heeft aangetoond dat het hebben van seks en het krijgen van een orgasme endorfine aanmaakt en dat is een natuurlijk pijnstiller. Daarmee verdwijnt jouw migraine hopelijk als sneeuw voor de zon!

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!