eerste date afknapper

Migraine: zo voorkom je het

Misschien heb je het gelezen, vorige week was het de week van de migraine. Voor iedereen die regelmatig last heeft van migraine weet hoe ontzettend vervelend het is als er weer zo’n aanval komt opzetten. Natuurlijk, een hoofdpijn aanval komt nooit gelegen, maar zeker niet als je een leuke date op het programma hebt staan.  Met deze zes tips kun je proberen migraine te voorkomen.

Eten

Regelmatig eten is belangrijk als je vaak last hebt van migraine. Zodra je teveel tijd tussen je maaltijden laat zitten daalt je bloedsuikerspiegel en dat kan weer een migraine aanval veroorzaken. Zorg er dus voor dat je altijd wat te eten binnen handbereik hebt. Een muesli reep, wat fruit of wat nootjes zodat je je nooit slap voelt. Voldoende drinken scheelt ook.

Voedingssupplementen

De meningen zijn erover verdeeld maar uit sommige onderzoeken blijkt dat je door sommige voedingssupplementen tot je te nemen minder last  van migraine hebt. Denk hierbij aan vitamine B12 en magnesium. Voordat je hier aan begint is het verstandig om dit even met je huisarts te bespreken.

Fietsen

Wist je dat een kleinschalige studie heeft aangetoond dat wanneer mensen met migraine drie keer in de week de fiets pakken na drie maanden beduidend minder hoofdpijn hadden? Misschien komt het door de frisse buitenlucht, wie zal het zeggen maar meer onderzoekers zeggen dat elke vorm van sport minder hoofdpijn tot gevolg heeft. Belangrijk is wel dat je het rustig opbouwt want bij teveel aan sport lok je juist weer een aanval uit.

Levensstijl

Heb jij het altijd druk? Een veeleisende baan of een stel jonge kinderen? Het is geen geheim dat stress kan leiden tot hoofdpijn. Het interessante is dat niet de drukte de hoofdpijn veroorzaakt maar juist de rustigere periode daarna. Je drukke levensstijl omgooien is dus geen overbodige luxe. Probeer te zorgen voor een wat gelijkmatiger leven zonder de hevige pieken en dalen.

Anticonceptie

Gebruik je de anticonceptiepil? Als single vrouw natuurlijk hartstikke prima. Alleen kunnen medicijnen die oestrogeen bevatten migraine verergeren. Praat eens met je huisarts over alternatieve voorbehoedsmiddelen.

Seks

Nou, we hebben de beste tip voor het laats bewaard: heb seks! Een Duits onderzoek heeft aangetoond dat het hebben van seks en het krijgen van een orgasme endorfine aanmaakt en dat is een natuurlijk pijnstiller. Daarmee verdwijnt jouw migraine hopelijk als sneeuw voor de zon!

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.
sinterklaasavond alleenstaande ouder
By Tijmen ·
8 november 2021

Tips voor een heerlijk avondje Sinterklaas

Sint zat te denken wat hij dit jaar moest schenken... Wij helpen je op weg met de leukste cadeautips en, niet onbelangrijk, het perfecte Sinterklaasgedicht!
By Tijmen ·
29 oktober 2021

Single zijn is je kracht

hutspot
By Margret ·
28 oktober 2021

Singlesrecept: originele Leidse hutspot voor Leidse singles

Met het oog op Leidens Ontzet op 3 oktober een zeer bijpassend recept, min of meer afgestemd op singles. Origineel recept was berekend op groot gezin van 4 eeuwen terug.