vakantie eigen land

Met wat voor bril op kijken mannen naar zichzelf?

Wie dacht dat alleen vrouwen zich zorgen maken over hun lichaam, heeft het mis. Ook mannen hebben last van een gebrek aan zelfvertrouwen over hun figuur, hoe dat er ook uitziet. Aan de hand van een enquête konden onderzoekers zeven mannelijke types qua lichaamsvorm onderscheiden. Die gaven ze klinkende namen: van komkommer, over baksteen, tot sneeuwpop.

Peer

De grootste groep mannen (49 procent) bleek te behoren tot de ‘peervormige’ groep, met wat extra gewicht rond hun middel. Zo blijkt althans uit de rondvraag van retailer Jacamo onder 1500 Britse mannen.

Komkommer

Maar zo’n peer is niet de meest gewilde lichaamsvorm, die eer is weggelegd voor de ‘komkommer’. Dat figuur heeft een rechte lijn, zonder extra gewicht. Hoewel zo’n 46 procent van de ondervraagde mannen deze lichaamsvorm wil, is slechts 15 procent ermee gezegend.

Nacho

Een andere populaire lichaamsvorm was die van de Olympische Britse zwemmer, Tom Daley. Hij heeft een driehoekige ‘nacho’-lichaamsvorm: brede schouders en een slanke taille. Veel vrouwen zijn fan van dit figuur, maar slechts 5 procent van de mannen heeft zo’n gespierd gestel.

Baksteen

Iets meer mannen (9 procent) hebben een lichaamsvorm als een ‘baksteen’ en zijn overal even breed, net als Robbie Williams. Aan de dikkere kant waren de een op de tien ondervraagden die bekenden een ‘tomaat’ te zijn.

Snijboon vs. sneeuwpop

Minder dan 5 procent van de mannen hadden een van de twee extreme figuren: de snijboon of de sneeuwpop. Een ‘snijboon’ is, zoals wielrenner Bradley Wiggins, erg mager en lang. De ‘sneeuwpop’ wordt gekenmerkt door een dikkere buik en borst, waardoor de lichaamsvorm ongeveer de vorm van een acht krijgt.

Niet tevreden

Maar welke figuur de mannen ook hadden, slechts weinigen waren echt tevreden met hun lichaam. Zo zeiden bijna drie op de vier mannen dat ze hun lichaam haten en was bijna de helft ervan overtuigd dat ze dringend gewicht moesten verliezen. Dat bewijst dat niet alleen vrouwen een gebrek aan zelfvertrouwen hebben over hun uiterlijk.

28 jaar

‘Moderne mannen hechten veel meer belang aan hun uiterlijk dan in de vorige generaties’, bevestigt psycholoog Brendan Gough van de Leeds Metropolitan University. ‘We leven in een wereld waarin het uiterlijk ook belangrijk is voor mannen, op gebied van werk, relaties en welzijn.’ Volgens de studie voelen mannen zich fysiek op hun best op 28-jarige leeftijd. Maar naarmate ze ouder worden gaat dat zelfvertrouwen verloren, sommigen raakten zelfs depressief over hun uiterlijk. Veel mannen voelen de druk van de modellen en magazines om er goed uit te zien, maar slechte eetgewoontes en een gebrek aan beweging geven hen een heel ander lichaam.

Bron: AD

 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!