samenwonen

Met spoed verhuizen: zo maak je het minder stressvol

Soms gebeurd het dat je heel snel en onverwacht, onverhoopt moet verhuizen, wanneer je gaat scheiden bijvoorbeeld.  Dat kan heel vervelend zijn en veel stress opleveren, waardoor je op een punt komt dat je niet meer weet wat je moet doen. Daarom hebben we hier 8 tips op een rij gezet om snelle verhuizing gemakkelijker, sneller en minder stressvol te maken.

  1. Zorg dat je georganiseerd bent. Maak een lijst van dingen die gedaan moeten worden voor de verhuizing, zoals het boeken van de juiste verhuizers, het invullen van adreswijzigingsformulieren, het verzamelen van noodzakelijke documenten, etc. Maak ook een tijdlijn voor wanneer je deze dingen gedaan moet krijgen, zodat je niet genoodzaakt bent om het allemaal op het laatste moment te doen.

 

  1. Zorg voor alle benodigdheden die je nodig hebt, zoals dozen, tape, markeerstift, etc. Je kunt wat je niet nodig hebt altijd terugbrengen. Je wilt niet weer de deur uit als je aan het inpakken bent en merkt dat je wat bent vergeten.

 

  1. Gebruik gekleurde tape of stickers om aan te geven welke dozen naar welke kamers gaan. Zorg ervoor dat je de dozen zo plaatst, zodat je weet wat erin zit, zelfs wanneer ze zijn gestapeld.

 

  1. Pak slim in. Gebruik zakjes om kleine voorwerpen uit laden op te bergen en om schroeven of draden te bewaren. Bewaar keukenmessen in pannenlappen zodat ze niet door dozen heen porren. Gebruik kleding en handdoeken in plaats van noppenfolie en bewaar kleine voorwerpen indien mogelijk in grotere. Plaats je speciale waardevolle spullen zoals paspoorten in een aparte zak of doos die je bij je houdt.

 

  1. Zorg dat je hulp krijgt van vrienden. Inpakken voor een dreigende verhuizing kan overweldigend zijn, maar vooral in het geval van een liefdesverdriet kan het hebben van vrienden in de buurt veel dingen gemakkelijker maken.

 

  1. Huur verhuizers in, zelfs als je een paar vrienden bij de hand hebt. Professionele verhuizers kunnen de verhuizing sneller en minder stressvol maken en je hebt minder kans op schade aan je meubels, waardevolle spullen of de muren van waar je ze verplaatst (in en uit).

 

  1. Pak een “laatste/eerste nacht” tas en een “open eerste” doos in. Zorg ervoor dat ze kleding en toiletartikelen bevatten, en zorg ervoor dat je die eerste ochtend de basisbenodigdheden zoals toiletpapier, flessen water, plastic keukengerei, koffiezetapparaat en filters, telefoon oplader en schoonmaakmiddelen, bij je hebt.

 

  1. Neem voor/na foto’s van je kostbaarheden en je huizen. Dit kan worden gebruikt om te bewijzen dat er schade is opgetreden tijdens een verhuizing, maar kan ook nuttig zijn bij het opnieuw plaatsen van meubels en het opnieuw verbinden van elektronica op een nieuwe plaats.

Bron: Womenonline

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!