samenwonen

Met spoed verhuizen: zo maak je het minder stressvol

Soms gebeurd het dat je heel snel en onverwacht, onverhoopt moet verhuizen, wanneer je gaat scheiden bijvoorbeeld.  Dat kan heel vervelend zijn en veel stress opleveren, waardoor je op een punt komt dat je niet meer weet wat je moet doen. Daarom hebben we hier 8 tips op een rij gezet om snelle verhuizing gemakkelijker, sneller en minder stressvol te maken.

  1. Zorg dat je georganiseerd bent. Maak een lijst van dingen die gedaan moeten worden voor de verhuizing, zoals het boeken van de juiste verhuizers, het invullen van adreswijzigingsformulieren, het verzamelen van noodzakelijke documenten, etc. Maak ook een tijdlijn voor wanneer je deze dingen gedaan moet krijgen, zodat je niet genoodzaakt bent om het allemaal op het laatste moment te doen.

 

  1. Zorg voor alle benodigdheden die je nodig hebt, zoals dozen, tape, markeerstift, etc. Je kunt wat je niet nodig hebt altijd terugbrengen. Je wilt niet weer de deur uit als je aan het inpakken bent en merkt dat je wat bent vergeten.

 

  1. Gebruik gekleurde tape of stickers om aan te geven welke dozen naar welke kamers gaan. Zorg ervoor dat je de dozen zo plaatst, zodat je weet wat erin zit, zelfs wanneer ze zijn gestapeld.

 

  1. Pak slim in. Gebruik zakjes om kleine voorwerpen uit laden op te bergen en om schroeven of draden te bewaren. Bewaar keukenmessen in pannenlappen zodat ze niet door dozen heen porren. Gebruik kleding en handdoeken in plaats van noppenfolie en bewaar kleine voorwerpen indien mogelijk in grotere. Plaats je speciale waardevolle spullen zoals paspoorten in een aparte zak of doos die je bij je houdt.

 

  1. Zorg dat je hulp krijgt van vrienden. Inpakken voor een dreigende verhuizing kan overweldigend zijn, maar vooral in het geval van een liefdesverdriet kan het hebben van vrienden in de buurt veel dingen gemakkelijker maken.

 

  1. Huur verhuizers in, zelfs als je een paar vrienden bij de hand hebt. Professionele verhuizers kunnen de verhuizing sneller en minder stressvol maken en je hebt minder kans op schade aan je meubels, waardevolle spullen of de muren van waar je ze verplaatst (in en uit).

 

  1. Pak een “laatste/eerste nacht” tas en een “open eerste” doos in. Zorg ervoor dat ze kleding en toiletartikelen bevatten, en zorg ervoor dat je die eerste ochtend de basisbenodigdheden zoals toiletpapier, flessen water, plastic keukengerei, koffiezetapparaat en filters, telefoon oplader en schoonmaakmiddelen, bij je hebt.

 

  1. Neem voor/na foto’s van je kostbaarheden en je huizen. Dit kan worden gebruikt om te bewijzen dat er schade is opgetreden tijdens een verhuizing, maar kan ook nuttig zijn bij het opnieuw plaatsen van meubels en het opnieuw verbinden van elektronica op een nieuwe plaats.

Bron: Womenonline

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!
some like it hot
By Francien ·
17 december 2021

Some like it hot

Testosteron verhogen door het eten van pittige chilisaus? Je eet waarschijnlijk al heter omdat je meer pit hebt van jezelf.
By Tijmen ·
10 december 2021

Kerstdiner zoals vanouds, maar dan met meer groen

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.