singles op wintersport

Met singles op wintersport?

Hoewel de aanwezigheid van sneeuw nog onzeker is, hoor jij vast ook mensen om je heen die hun skispullen aan het verzamelen zijn om rond de kerst of later op wintersport te gaan. Maar jouw twijfel heeft niets met de sneeuw te maken. Buiten zijn met sneeuw vind je leuk, maar je vindt het niet zo aantrekkelijk om als single tussen alleen maar stelletjes te verkeren. Het alternatief? Op wintersport met andere singles. Ja maar….

Als single ken ik niemand

Een wintersportvakantie is typisch een vakantie die  leuk is om met een groep te doen. Voor singles is dat helemaal prettig. Maar goed, er zijn wel bezwaren te bedenken. Dat je niemand kent, dat je niet weet of de groep wel leuk is, dat jij de enige bent doe minder skiet dan de anderen, dat het mogelijk niet klikt met de anderen, dat het best veel kost en dat je daarbij geen garantie hebt dat het leuk wordt. Je herkent de bezwaren vast.

Actieve vakantie top voor singles

Een actieve vakantie is juist heel geschikt voor singles met deze negatieve overwegingen. Geen klik met het gezelschap? Die kans is bijzonder klein. Andere singles die meegaan willen net als jij ook aansluiting vinden in de groep, willen ook een leuk skivakantie beleven. Een ander voordeel van deze actieve vakantie is dat je de hele dag buiten bent en niet bij elkaar op de lip hoeft te zitten. Wil je soms gewoon even alleen zijn, dan kun je gewoon je eigen plan trekken. Niemand zal dat raar vinden.

Skiën schept een band

Naast het feit dat je bij een skivakantie de hele dag buiten mag spelen, beleef je ook allerlei avonturen. Er zijn vaak leuke voorvalletjes die aan het eind van de dag met de rest van de groep gedeeld kunnen worden. Jij hoeft niet altijd aan het woord te zijn als je geen prater bent, maar aan gespreksstof is geen gebrek.

Je hoeft niet bang te zijn dat je nog niet zo goed kunt skiën. Je zult vast mensen in je skiklas ontmoeten die net zo weinig begaafd zijn als jij. Iedereen moet het toch een keer leren. Je zult zien dat contact leggen en plezier maken met onbekenden je makkelijk zal afgegaan.

Bepaal eerst je budget

Een wintersportvakantie is in vergelijking met een zonvakantie vaak wat duurder. De prijs heeft alles te maken met de huur van benodigde materialen en de skipas. Wanneer je nog lessen nodig hebt, komt dit er ook boven op. Wanneer je een keer geweest bent, weet je dat het geld dit meer dan waard is. Wintersport is met niets anders te vergelijken. Het is sportief en gezellig en het prachtige landschap is voor veel singles genoeg redenen om opnieuw te boeken. Door het reisaanbod goed met elkaar te vergelijken, kun je wel wat euro’s uitsparen. Bekijk eerst je budget en zoek dan de reis die bij je past.

Kleinschalig of massaal

Tussen wintersportvakanties bestaan net als bij andere reizen voor singles grote verschillen. Er zijn  kleinschalige groepsreizen die afreizen naar Noorwegen of Zweden met verblijf in eigen tent. Ook zijn er grootschalige wintersportreizen naar drukbezochte oorden in Oostenrijk of Frankrijk. Het is maar wat jij wilt. Wat verwacht je van de reis, wat voor type medereizigers wil je ontmoeten, welke bestemming trekt jou het meest? Zaken die je het best eerst helder kunt hebben voor je gaat beslissen.

Korte winterstop

Heb je nog nooit geskied, of ben je nog nooit eerder met een singlereis mee geweest? Dan moet je eens kijken of er reisorganisaties zijn die voor singles korte winterreizen op het programma hebben staan. Een lang weekend naar de sneeuw is dan ook een leuke optie, een soort van kleine winterstop. Het is  goedkoper en de ideale manier om kennis te maken met de wintersportsfeer. Het is ook de manier om te ervaren of je het leuk vindt om met andere singles op reis te gaan.

Ben je overtuigd?

Hebben wij je weten te overtuigen van het feit dat een wintersportvakantie met singles echt reuze leuk is en je er beslist geen spijt van zult krijgen? Bekijk dan snel het aanbod van deze winter!

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!