Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
solo reizen toghether
9 februari 2020

Met plezier op singlereis hangt af van deze factoren

Wie single is, kent het dilemma: wat doe ik met de vakantie? De een besluit niet op reis te gaan, de ander bezoekt vrienden of familie op hun vakantieadres en de durfal gaat helemaal alleen op vakantie. Een andere optie is de singlereis.

Bedenk wat je belangrijk vindt voor het slagen van een vakantie

Is dat de bestemming? Of juist wat je tijdens de vakantie wilt doen? Ben je een fervent Portugal-fan, dan is het logisch om te beginnen met zoeken naar singlesreizen naar die bestemming. Wie het leuk vindt om tijdens de vakantie actief bezig te zijn, kan beter eerst kijken naar het aanbod onder wandel- of fietsvakanties.

Zoek eventueel op sociale kenmerken

Er zijn singlereizen voor 50-plussers, mensen met een christelijke achtergrond en hoger opgeleiden. Een gemeenschappelijke achtergrond kan ervoor zorgen dat het contact tijdens de reis gemakkelijker verloopt.

Vraag de samenstelling van het reisgezelschap op

Je kunt nooit helemaal van tevoren inschatten hoe de groep is, maar bij de meeste reisorganisaties kun je wel globale gegevens aanvragen, zoals leeftijdscategorieën en de verhouding tussen mannen en vrouwen.

Te hoge verwachtingen

Verwachtingen bijstellen wordt door veel onderzoekers genoemd als een van de belangrijkste manieren om een gevoel van eenzaamheid te verminderen. De hoop om een nieuwe partner of een goede vriendin over te houden aan een reis of uitstapje is zo groot, dat het gevoel van eenzaamheid eenmaal weer thuis soms nog sterker is als dit niet uitgekomen is. Het is daarom raadzaam om van tevoren na te denken over je verwachtingen en deze wellicht naar beneden bij te stellen.

Helpt een singlesreis tegen eenzaamheid?

Jeannette Rijks, expert in de aanpak van eenzaamheid bij Faktor5, is resoluut: “Nee. Daar kan ik kort over zijn. Verwacht niet je toekomstige partner tegen te komen of eenzaamheid op te lossen met een vakantie of uitstapjes. Langdurige eenzaamheid is veel fundamenteler; daar is geen pasklare oplossing voor. Dat heeft te maken met je eigen ervaringen, zelfkennis en de juiste mensen leren (her)kennen die jouw waarden aanvullen en voor wie jij een aanvulling bent. Zit je lekker in je vel? Ga gerust op singlesreis. Het is een leuke manier om mensen te leren kennen. Maar voel je je fundamenteel eenzaam en heb je moeite om diepgaande contacten aan te gaan? Overweeg dan deskundige hulp.”

Klik medereizigers

De kans dat je een klik hebt met je medereizigers is groter als het leeftijdsverschil niet groot is. Als de gemiddelde leeftijd veel lager ligt dan die van mij, zoek ik een andere reis. Check of de maaltijden gezamenlijk gebruikt worden. Als dit niet zo is, kan het zijn dat je af en toe in je eentje in een restaurant belandt. Reis naar een plek waar je graag naartoe wilt, zodat je sowieso een leuke vakantie hebt. Doe mee aan alle uitstapjes en toon interesse in je medereizigers. Of de reis slaagt, hangt grotendeels af van je eigen vermogen om er een fijne vakantie van te maken.

Bron: Plusonline

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Hoe ga je als single deze zomer ontspannen op vakantie?

Nu de grenzen weer open gaan en we ineens weer (uiteraard...

Single: wat doe jij met de vakantie?

Het is niet altijd gemakkelijk om als single leuk op vakantie...

Lekker vooruitzicht: op stedentrip met leuke singles

Think ahead! Nu mensen rustig aan toch weer vakantieplannen beginnen te...

Vakantie misschien mogelijk naar landen met zelfde corona-risicoprofiel

Kunnen we deze zomer op vakantie, is de vraag die door...

Reisbranche richt zich voor zomer op bestemmingen dichtbij

Vakantieplannen maken is knap lastig tijdens deze coronacrisis. Heel wat singles...

singlessite gidsen

Wintersport gids

Singles zijn dol op wintersport!...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie

Koningaap - Safarireizen