solo reizen toghether

Met plezier op singlereis hangt af van deze factoren

Wie single is, kent het dilemma: wat doe ik met de vakantie? De een besluit niet op reis te gaan, de ander bezoekt vrienden of familie op hun vakantieadres en de durfal gaat helemaal alleen op vakantie. Een andere optie is de singlereis.

Bedenk wat je belangrijk vindt voor het slagen van een vakantie

Is dat de bestemming? Of juist wat je tijdens de vakantie wilt doen? Ben je een fervent Portugal-fan, dan is het logisch om te beginnen met zoeken naar singlesreizen naar die bestemming. Wie het leuk vindt om tijdens de vakantie actief bezig te zijn, kan beter eerst kijken naar het aanbod onder wandel- of fietsvakanties.

Zoek eventueel op sociale kenmerken

Er zijn singlereizen voor 50-plussers, mensen met een christelijke achtergrond en hoger opgeleiden. Een gemeenschappelijke achtergrond kan ervoor zorgen dat het contact tijdens de reis gemakkelijker verloopt.

Vraag de samenstelling van het reisgezelschap op

Je kunt nooit helemaal van tevoren inschatten hoe de groep is, maar bij de meeste reisorganisaties kun je wel globale gegevens aanvragen, zoals leeftijdscategorieën en de verhouding tussen mannen en vrouwen.

Te hoge verwachtingen

Verwachtingen bijstellen wordt door veel onderzoekers genoemd als een van de belangrijkste manieren om een gevoel van eenzaamheid te verminderen. De hoop om een nieuwe partner of een goede vriendin over te houden aan een reis of uitstapje is zo groot, dat het gevoel van eenzaamheid eenmaal weer thuis soms nog sterker is als dit niet uitgekomen is. Het is daarom raadzaam om van tevoren na te denken over je verwachtingen en deze wellicht naar beneden bij te stellen.

Helpt een singlesreis tegen eenzaamheid?

Jeannette Rijks, expert in de aanpak van eenzaamheid bij Faktor5, is resoluut: “Nee. Daar kan ik kort over zijn. Verwacht niet je toekomstige partner tegen te komen of eenzaamheid op te lossen met een vakantie of uitstapjes. Langdurige eenzaamheid is veel fundamenteler; daar is geen pasklare oplossing voor. Dat heeft te maken met je eigen ervaringen, zelfkennis en de juiste mensen leren (her)kennen die jouw waarden aanvullen en voor wie jij een aanvulling bent. Zit je lekker in je vel? Ga gerust op singlesreis. Het is een leuke manier om mensen te leren kennen. Maar voel je je fundamenteel eenzaam en heb je moeite om diepgaande contacten aan te gaan? Overweeg dan deskundige hulp.”

Klik medereizigers

De kans dat je een klik hebt met je medereizigers is groter als het leeftijdsverschil niet groot is. Als de gemiddelde leeftijd veel lager ligt dan die van mij, zoek ik een andere reis. Check of de maaltijden gezamenlijk gebruikt worden. Als dit niet zo is, kan het zijn dat je af en toe in je eentje in een restaurant belandt. Reis naar een plek waar je graag naartoe wilt, zodat je sowieso een leuke vakantie hebt. Doe mee aan alle uitstapjes en toon interesse in je medereizigers. Of de reis slaagt, hangt grotendeels af van je eigen vermogen om er een fijne vakantie van te maken.

Bron: Plusonline

Francien

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!
bijzondere singlereizen
By Moniek ·
3 november 2021

9 tips voor bellen op vakantie

De vakanties komen er weer aan. Dan willen veel mensen met hun smartphone, tablet of laptop de grens over. Pas op, dat kan in de papieren lopen. Wat is de beste manier om bereikbaar te blijven tegen redelijke kosten? Hier de 10 tips van Spanje Blog op een rij voor een zorgeloze vakantie.
ontoegankelijke vakantielanden
By Moniek ·
30 oktober 2021

3 vrijwel ontoegankelijke vakantielanden

Ben jij ook zo’n fan van ‘Reizen Waes’? Hou je van reizen naar avontuurlijke en onbekende bestemmingen? Dan moet je beslist eens kijken! In zijn televisieprogramma trekt hij naar landen die de gemiddelde toerist liever links laat liggen en heeft daarbij slechts een vraag: kan ik er op vakantie?
voordelen en nadelen singlereizen
By Moniek ·
27 oktober 2021

Eerlijke tips: voor en nadelen van singlereizen

Ben jij er al aan toe om als single op vakantie te gaan? Twijfel je enorm over het soort vakantie, of je alleen op reis zult gaan of met een groepsreis en zoek je betrouwbare tips en informatie over singlereizen? Dan heb je eerlijke tips en info nodig over de voor en nadelen van singlereizen. Lees je mee?
Blarney stone kiss
By Francien ·
20 oktober 2021

Vieze adem beter dan vieste plekken

Zal ooit enige wetenschapper zich gebogen hebben over de mate van hygiëne van een single ten op zichten van iemand die niet alleen is? En hoe zit dat op vakantie plekken?