pasen eieren eten

Met Pasen eten we 35 miljoen eieren

Naast de chocolade eieren, worden in Nederland tijdens Pasen ongeveer 35 miljoen echte eieren gegeten. Al dan niet eerst mooi beschilderd. Dat meldt de Algemene Nederlandse Vereniging van Eierhandelaren (ANEVEI).

Twee eieren per persoon

Met 35 Miljoen eieren worden er ruim twee eitjes per persoon gegeten tijdens Pasen. Dat lijkt misschien weinig, maar normaal eten Nederlanders gemiddeld slechts twee eieren per week.

Eitje per jaar erbij

In 2013 aten Nederlanders 195 eieren per jaar, dat zijn er drie meer dan in 2012. In 2000 aten we nog maar 180 eieren per jaar.

Imago van het ei

Zo zijn we dus elk jaar een ei meer gaan eten. De vereniging denkt dat het komt door een beter imago van eieren. Eieren worden als voedzaam en gezond beschouwd.

Bron: Linda

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.