van date naar soa

Met partner over seks praten is moeilijker dan met vrienden

Volwassenen zijn eerder geneigd seksueel advies in te winnen bij vrienden, dan bij hun partner. Dit blijkt uit onderzoek van condoomfabrikant Durex UK, waarvoor tweeduizend volwassenen zijn ondervraagd.

Makkelijker met vrienden

Uit de enquête blijkt  dat 42 procent van de ondervraagden liever met vrienden over seks praat. Slechts 27 procent neemt hun partner in vertrouwen voor seksueel advies.

Via telefoon voelt men zich zekerder

Bijna de helft van de respondenten voelt zich daarnaast zekerder om via de telefoon over seksueel genot te praten. Ruim een vierde van de ondervraagden doet aan ‘sexting’. Toch zien een aantal ondervraagden digitale apparatuur eerder als barrière.

Facebook

Zeven op de tien respondenten neemt hun telefoon of tablet regelmatig mee naar bed. 16 procent van hen geeft toe wel eens de telefoon op te nemen of een sms te lezen tijdens een vrijpartij. 5 procent heeft zelfs wel eens Facebook gecontroleerd tijdens de seks.

Drie op de tien respondenten vindt dat sociale media hun seksleven in de weg staat, terwijl de meerderheid van de volwassenen seks en goede communicatie erg belangrijk vindt.

Bron: Nu

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.