mediteren

Met mindfulness minder pieken en dalen

Een effect van meditatie is dat hersenen van yogi’s minder snel verouderen in vergelijking met anderen. Het is ook bewezen dat yogi’s op commando hun gedachten kunnen vertragen. Bij onderzoek blijkt verder dat hun reactie op pijn anders is. Ook  voor beginners is er duidelijk voordeel te halen.

Meditatie effect op lichaam, geest en hersenen

De komende vrijdag komt er een nieuw boek uit over meditatie. Het boek heeft de naam Meditatie, de blijvende effecten op lichaam, geest en hersenen. Het is geschreven door Psycholoog Daniel Goleman en Meurowetenschapeer Richard Davidson. Zij onderzoeken al 30 jaar de feiten en fabels over meditatie. Zij noemen een aantal voordelen die je ook als beginnende yogi kunt ervaren. Zie het als een uitje, ga mediteren,

1. Stress vermindert

Mediteren geeft snel resultaat, ook als je net begint. Na twee weken oefenen verbetert de aandacht en concentratie en gaat ook het werkgeheugen vooruit. Mindfulness is een vorm die goed geschikt is voor beginners, omdat je leert gedachten slechts als gedachten te zien, zonder te verstrikken in de inhoud.

2. Kans op ontstekingen vermindert

Mindfulnesstraining van 3 dagen leidt al tot minder moleculen die voor ontsteking zorgen. De spiegel van de ontstekingsbevorderende cytokinen wordt lager al naar gelang je meer mediteert. Na 3 maanden stijgt het enzym telomerase, die zorg draagt voor vertraging van veroudering van cellen.

3. Met mindfulness minder pieken en dalen

Door meditatie kom je in een stemming met minder pieken en dalen. Je krijgt ook meer oog van de ander. Je kunt ook liefdevoller naar anderen blijven ook als je zelf in een lastige situatie zit.

4. Vooroordelen nemen af

Jezelf trainen in inlevingsvermogen, compassie en welgemeende vriendelijkheid activeert dat deel in je brein, die helpt bij aansturing en verwerking van emoties. Hoe meer je traint hoe beter je in staat bent je meer betrokken te voelen bij anderen.

Bron: Het remt ontstekingen, en meer feiten over mediteren, door Nadine Ancher, BN DeStem, Hart&Ziel

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.