Met je vakantiegeld lekker naar de zon!

Je ziet het zelf ook wel als je naar buiten kijkt. De lente is ver weg. Het regent aan een stuk door. Niet echt goed voor ons humeur. Één lichtpuntje: het vakantiegeld is gestort. Op naar de zon!

Vandaag is het absolute dieptepunt. Het dagrecord koudste 23 mei ooit was in 1975 toen het niet warmer werd dan 10,4 graden. Waarschijnlijk halen we deze temperatuur vandaag niet eens.

Kouder
Het kan overigens nog kouder: tot nu toe is 25 mei 1962 de koudste dag van de laatste 10 dagen van mei. Het was toen 9 graden.Gemiddeld regent het in mei 47 uur; nu is dat al 59 uur em gemiddeld schijnt de zon 207 uur; tot nu toe was het maar 103 uur.

Hittegolf
Volgens weerman Dennis Wilt is het over het algemeen zo dat een koude lente ook een slechte zomer betekent. Toch zegt dit niet alles. ” In 1975 volgde er op die koude meidag een goede zomer met de langste hittegolf ooit! Toen was het 18 dagen achter elkaar boven de 25 graden, met zelfs 6 dagen tropische temperaturen boven de 30 graden. Dat was toen van 29 juli tot 15 augustus, dus dan moeten we nog wel even geduld hebben.”
 
Geen verbetering
Komend weekend mogen we ook weinig van verwachten. Voor zondag ziet het er komend weekend echt overal heel slecht uit. Zaterdag zou nog wel een mooie dag kunnen worden. De meeste kans op zon is er dan landinwaarts in Oost Brabant en Noord Limburg. Het slechtste weer wordt het dan juist langs de kust en op de Wadden.
 
Vakantiegeld
Gelukkig is deze week het vakantiegeld bij de meeste mensen gestort. Dus mocht je het nergens anders voor gebruiken dan kun je natuurlijk een last-minute boeken. Alle heerlijke, zonnige reisbestemmingen om je alvast in vakantiestemming te brengen ontdek je hier.  

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?

By Tijmen ·
29 november 2021

Wat je moet weten over Nederlandse vrouwen daten