sporten met aandacht

Met een strak lichaam de zomer in: begin nu!

Wil je van de zomer met een strak en getraind lijf ten tonele komen, dan moet je nu in actie komen. Hier zijn een paar vuistregels voor een gezonde en sportieve levensstijl. Ze zullen je maar weinig moeite kosten en zorgen voor (bijna) gegarandeerde resultaten.

1. Houd een gezond en geregeld eetpatroon aan: drie maaltijden per dag, goed verdeeld over de dag en uitgebalanceerd. Vermijd tussendoortjes.

2. Drink veel water. Houd altijd een fles water bij de hand en drink er ook daadwerkelijk uit. Wacht niet met drinken tot je dorst hebt, dan ben je al te laat.

3. Let goed op wat je eet. Verruil volle yoghurt voor magere yoghurt en magere melk. Eet wit vlees (kip of kalkoen) of vis. Vermijd vette kazen, vet vlees, boter. Laaf je aan groenten en fruit.

4. Beperk de consumptie van alcoholische dranken, vooral bier. Het heeft geen zin om aan tafel gezond te eten om er vervolgens tien biertjes tegenaan te gooien.

5. Beweeg! Probeer zoveel mogelijk te lopen en neem, als het maar even kan, de fiets. De dagen worden langer en het weer mooier, dus je hebt geen excuus.

6. Schrijf je zo mogelijk in bij de sportschool. Drie trainingen per week kunnen wonderen doen en doorbreken bovendien op aangename wijze de dagelijkse sleur.

7. Streef reële doelstellingen na. Verwacht niet dat je over twee of drie maanden als de mythische Arnold in zijn toptijd ten tonele zult verschijnen. Ga je daarvan uit dan ga je gegarandeerd teleurstellingen en frustraties tegemoet. Step by step, stap voor stap, dat is de beste methode om resultaten te bereiken.

8. Vermijd drastische diëten. Ze zijn slecht voor je en de ervaring leert dat je de behaalde resultaten meestal niet lang vasthoudt.

9. Werk aan je levensstijl. Een actief leven en een uitgebalanceerd voedingspatroon liggen aan de basis van duurzaam succes.

10. Laat je niet beïnvloeden door de mensen om je heen. Geef niet op en verlies je doelstellingen niet uit het gezicht. Je zult zien dat je – als je bovenstaande regels in praktijk brengt – al snel de eerste resultaten zult oogsten en deze zomer zal je, misschien voor de eerste keer van je leven, blij zijn dat je op tijd begonnen bent met trainen en een gezonde levensstijl. Tot jaloezie van je vrienden…

Bron: Adversus

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!