vind je liefde met valentijn

Met deze woorden scoor je op een datingsite

Een team wetenschappers aan de universiteit van Oxford heeft 12.000 profielen op een Britse datingsite bestudeerd. Ze bekeken met welke woorden je online indruk maakt.

Lief, ambitieus en bedachtzaam

De onderzoekers stelden vast dat vrouwen die de woorden lief, ambitieus en bedachtzaam op hun profiel plaatsen 20 tot 45 procent meer reacties van mannen krijgen dan de dames die dat niet doen. Mannen die meer ‘tekstappeal’ willen, doen er dan weer goed aan om woorden zoals grappig, fit, attent, passioneel en optimistisch op hun profiel te vermelden. Deze woordencocktail is goed voor 60 tot 70 procent meer reacties van single vrouwen.

Profielinfo belangrijkst bij vrouwen

De studie heeft ook aangetoond dat meer dan 60 procent van de dames eerder geneigd zijn om af te spreken met een man als zijn profielinfo goed meevalt. Een mooie foto komt slechts op de tweede plaats. Bij mannen geldt dat niet: zij kijken eerst naar de foto. Zo’n 43 tot 46 procent van de heren hecht het meeste belang aan de informatie op het datingprofiel.

De tien woorden met het meeste tekstappeal voor vrouwen

1. Lief

2. Ambitieus

3. Bedachtzaam

4. Spontaan

5. Fit

6. Grappig

7. Extravert

8. Optimistisch

9. Harde werker

10. Passioneel

De tien woorden met het meeste tekstappeal voor mannen

1. Fit

2. Ambitieus

3. Attent

4. Passioneel

5. Optimistisch

6. Grappig

7. Spontaan

8. Bedachtzaam

9. Hartelijk

10. Extravert

Bron: Nieuwsblad

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

woede gezondheid
By Margret ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.
daten met klein budget
By Moniek ·
17 november 2021

Daten met een klein budget

Heb je het in je uppie niet al te breed en niet veel geld om dure, spectaculaire dates te plannen? Geen nood, we hebben een paar tips voor je verzameld zodat jij je datingbudget onder controle houdt en toch optimaal geniet!
By Tijmen ·
16 november 2021

Wetenschappelijk beproefde tips voor meer zelfvertrouwen tijdens speeddaten

slow seks goed relatie
By Moniek ·
2 november 2021

Mobiele telefoon verziekt seksleven

Binnenkort een spannende date? Zet je telefoon even op stil voordat je met elkaar het bed induikt. Zo’n 75 procent van de Nederlandse mannen en vrouwen hebben er namelijk een gruwelijke hekel aan als de mobiele telefoon afgaat tijdens een vrijpartij.
thuis daten
By Margret ·
29 oktober 2021

Alleenstaande ouder date niet minder door kinderen

Alleenstaande ouder denkt nog wel aan seks en maakt er werk van in de vorm van daten? Zeker. Kinderen lijken hierin niet te hinderen. Pas vanaf bepaalde leeftijd.
succesvol daten
By Margret ·
28 oktober 2021

Wat draag je op een (eerste) date?

De eerste date met je potentiële nieuwe vlam staat voor de deur. De voorbereidingen kunnen beginnen! Daar hoort natuurlijk het kiezen van de juiste outfit bij.