relatie zoeken

Met deze vier tips werkt ook jouw lange afstandsrelatie

Na heel wat leuke dates besluiten jullie dat je klaar bent voor een heuse relatie. Klinkt fantastisch behalve één “kleine” minpuntje: hij (zij) woont aan de andere kant van het land. Wat kan je doen om je lange-afstandsrelatie relatie te laten werken?

1. Plan bezoeken van tevoren en op een regelmatig schema.
Het vooruit plannen van bezoeken zal de verwachting veel zoeter maken. Afwisselend wie wie bezoekt, voelen beide partijen zich net zo betrokken bij het partnerschap. Open en eerlijke communicatie over het schema, jullie verwachtingen en de financiële verantwoordelijkheden die gepaard gaan met woon-werkverkeer is van cruciaal belang. Als een van jullie toegang heeft tot meer bronnen, zorg er dan voor dat het geen wrok opwekt tijdens het einde van de eerste verliefdheid. Maak ook duidelijk hoe lang je verwacht om te pendelen en wees eerlijk tegen elkaar met betrekking tot de mogelijkheden, of het gebrek daaraan, om permanent te verhuizen om in dezelfde stad te zijn. Ervoor zorgen dat jullie allebei dezelfde langetermijndoelen hebben, is cruciaal voor het succes van jullie lange-afstandsrelatie.

2. Doe iets samen, ook al sta je apart.
Niet omdat jullie niet in dezelfde stad wonen, wil dat nog niet zeggen dat je niet samen iets kunt doen! Zelfs iets simpels als het op een zondagavond bijpraten van je favoriete serie en het bekijken terwijl je aan het praten bent, is een perfect voorbeeld. Live sms’en over hoe je niet kunt geloven dat een personage zojuist in een rampzone terecht is gekomen, draagt ​​bij aan het aantal activiteiten dat je deelt en waarover je kunt praten. Vergeet Skype, FaceTime en andere technologieën niet die je kunnen helpen om elkaar te blijven zien, zelfs wanneer je kilometers van elkaar verwijderd bent. Dit maakt de verbinding zo veel sterker.

3. Houd de romantiek fris.
Ook al kom je niet thuis bij je partner, thuiskomen bij een boeket bloemen of een attent cadeau of zelfs een liefdesbrief, is een geweldige manier om jullie allebei aan elkaar te laten denken. Door te doen alsof je liefde nieuw is, houd je de relatie spontaan!

4. Pas “ik” en “wij” tijd aan, zelfs als je elkaar bezoekt.
Maak er geen gewoonte van om elk weekend je leven op stop te zetten om quality time door te brengen met je partner. We hopen dat je elkaar enigszins regelmatig zult zien, maar je hoeft niet 24/7 bij elkaar te zijn. Dit kan overweldigend zijn voor de andere. Creëer individuele “me time” om te trainen, of wat anders te doen. Neem minstens één keer per bezoek vrienden mee op je ‘dates’, zodat je de mensen in jullie individuele ‘werelden’ leert kennen. Het creëren van een gevoel van gemeenschappelijkheid en gemeenschap is essentieel, ook al ben je niet altijd fysiek bij elkaar.

Bron: women online

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.