Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
reisinspiratie
28 oktober 2019

Met deze tips optimaliseer ook jij die welverdiende vakantie

Je herkent het vast; je gaat met vakantie maar slaagt er toch niet helemaal in om je werk los te laten die eerste dagen. Voordat je echt in die relaxte vakantiemodus zit is de halve vakantie alweer voorbij en voordat je het weet zit je weer op je werk. Heb je een leuke reis gepland? Dan lees je in deze tips hoe je het maximale uit die heerlijke welverdiende vakantie haalt!

1) Maak je geen zorgen over hoe het zal zijn na je vakantie

Voor de vakantie ben je druk met het leegmaken van je mailbox, je bureau op te ruimen in de hoop met een schone lei te beginnen wanneer je terug bent. Maar hoe goed je ook je best doet, er ligt altijd wel wat werk voor je wanneer je terug komt van vakantie.  Weeg af of het voor jou voordelen heeft. Kunnen je collega’s niet verder omdat jij iets niet hebt afgewerkt, of rekenen mensen op jouw antwoord, dan doe je het uiteraard wel. Maar kies de juiste dingen en begin lang genoeg voor je verlof met het afwerken van een prioriteitenlijstje.

2) Wees niet te bereikbaar

Het is heel collegiaal om mails te blijven beantwoorden of regelmatig in te bellen, maar dan laat je het werk niet los. En je collega’s lossen ook niets zelf op, maar leggen hun problemen gewoon aan jou voor. Dan kan je evengoed niet op vakantie gaan.

3) Oefen je ‘vakantiemodus’

Lees ‘s avonds geen mails meer, zet je gsm al eens af, ga uitgebreid lunchen of een wandeling maken. Oefen ‘weg zijn van het werk’.

4) Temper de verwachtingen

Te veel verwachten van de vakantie (én mooi weer én geen irritaties én leuke activiteiten én veel tijd om te lezen en een perfecte reis en en en…) geeft je alleen maar meer stress. Onverwachte gebeurtenissen kunnen roet in het eten gooien. Verwacht geen perfectie, en wind je niet op als het misloopt. Eén tegenslag betekent niet dat de hele vakantie in het water ligt! Aanvaard het, en sta er niet bij stil. Neem een boek, zet een lekker muziekje op en ontspan!

Singlessite.nl Gidsen

5) Vakantie is vakantie

Vakantie is niet hetzelfde als werken op een andere locatie. Vermijd lezen van e-mails, beluisteren van voicemails of ‘snel snel’ iets fixen.

6) Ga anders om met je smarthpone

Smartphones zijn niet meer weg te denken, maar door ze anders te gebruiken vermijd je te veel in de verleiding te komen. Zet het automatisch binnenhalen van de mails af, zet het geluid uit en laat hem ‘oeps’ binnen liggen als je naar het strand vertrekt.

7)  Plan een activiteit

Het vooruitzicht niets (of weinig) te doen hebben, kan mensen ook stress opleveren. Door een activiteit te plannen, neem je (een deel van) de stress weg. Opgelet voor het doorslaan van de schaal: elke dag propvol plannen is ook niet de ontspanning waar je naar op zoek bent.

8) Alles komt goed

Het is misschien pijnlijk voor het ego, maar toch waar: alles komt goed, ook zonder jou op het werk. Laat het los, gun jezelf de tijd vrijaf. En dan kan je er met dubbele energie weer tegenaan als je terugkomt. Bij een dag tegenslag, heb je toffe vakantieherinneringen en -foto’s om bij weg te dromen, en geen ‘vakantie’ waarbij je je alleen het scherm van je mobiel herinnert…

Nog op zoek naar een mooie reis? Check dan de agenda!

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Vakantie misschien mogelijk naar landen met zelfde corona-risicoprofiel

Kunnen we deze zomer op vakantie, is de vraag die door...

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel...

Tenerife start #wellbeback campagne

Met deze video promoot Tenerife een boodschap van optimisme en herinnert...

Vakantiegevoel tips thuis op deze zonnige zomerse dag

Ben je in dit coronatijdperk thuis aan het werk? Misschien vandaag...

Met deze 21 tips hou jij langer een vakantiegevoel

Dit zijn de 21 manieren waarop je het vakantiegevoel zo lang...

singlessite gidsen

Wintersport gids

Singles zijn dol op wintersport!...

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie