reisinspiratie

Met deze tips optimaliseer ook jij die welverdiende vakantie

Je herkent het vast; je gaat met vakantie maar slaagt er toch niet helemaal in om je werk los te laten die eerste dagen. Voordat je echt in die relaxte vakantiemodus zit is de halve vakantie alweer voorbij en voordat je het weet zit je weer op je werk. Heb je een leuke reis gepland? Dan lees je in deze tips hoe je het maximale uit die heerlijke welverdiende vakantie haalt!

1) Maak je geen zorgen over hoe het zal zijn na je vakantie

Voor de vakantie ben je druk met het leegmaken van je mailbox, je bureau op te ruimen in de hoop met een schone lei te beginnen wanneer je terug bent. Maar hoe goed je ook je best doet, er ligt altijd wel wat werk voor je wanneer je terug komt van vakantie.  Weeg af of het voor jou voordelen heeft. Kunnen je collega’s niet verder omdat jij iets niet hebt afgewerkt, of rekenen mensen op jouw antwoord, dan doe je het uiteraard wel. Maar kies de juiste dingen en begin lang genoeg voor je verlof met het afwerken van een prioriteitenlijstje.

2) Wees niet te bereikbaar

Het is heel collegiaal om mails te blijven beantwoorden of regelmatig in te bellen, maar dan laat je het werk niet los. En je collega’s lossen ook niets zelf op, maar leggen hun problemen gewoon aan jou voor. Dan kan je evengoed niet op vakantie gaan.

3) Oefen je ‘vakantiemodus’

Lees ‘s avonds geen mails meer, zet je gsm al eens af, ga uitgebreid lunchen of een wandeling maken. Oefen ‘weg zijn van het werk’.

4) Temper de verwachtingen

Te veel verwachten van de vakantie (én mooi weer én geen irritaties én leuke activiteiten én veel tijd om te lezen en een perfecte reis en en en…) geeft je alleen maar meer stress. Onverwachte gebeurtenissen kunnen roet in het eten gooien. Verwacht geen perfectie, en wind je niet op als het misloopt. Eén tegenslag betekent niet dat de hele vakantie in het water ligt! Aanvaard het, en sta er niet bij stil. Neem een boek, zet een lekker muziekje op en ontspan!

Singlessite.nl Gidsen

5) Vakantie is vakantie

Vakantie is niet hetzelfde als werken op een andere locatie. Vermijd lezen van e-mails, beluisteren van voicemails of ‘snel snel’ iets fixen.

6) Ga anders om met je smarthpone

Smartphones zijn niet meer weg te denken, maar door ze anders te gebruiken vermijd je te veel in de verleiding te komen. Zet het automatisch binnenhalen van de mails af, zet het geluid uit en laat hem ‘oeps’ binnen liggen als je naar het strand vertrekt.

7)  Plan een activiteit

Het vooruitzicht niets (of weinig) te doen hebben, kan mensen ook stress opleveren. Door een activiteit te plannen, neem je (een deel van) de stress weg. Opgelet voor het doorslaan van de schaal: elke dag propvol plannen is ook niet de ontspanning waar je naar op zoek bent.

8) Alles komt goed

Het is misschien pijnlijk voor het ego, maar toch waar: alles komt goed, ook zonder jou op het werk. Laat het los, gun jezelf de tijd vrijaf. En dan kan je er met dubbele energie weer tegenaan als je terugkomt. Bij een dag tegenslag, heb je toffe vakantieherinneringen en -foto’s om bij weg te dromen, en geen ‘vakantie’ waarbij je je alleen het scherm van je mobiel herinnert…

Nog op zoek naar een mooie reis? Check dan de agenda!

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!