app singles happn

Met deze tips haal je alles uit datingapp Happn

Het is overbevolkt in de dating scene. Duizenden singles in je buurt, maar een goed gesprek blijft zeldzaam. Hoe je toch aan de man of vrouw komt? Misschien wel met deze datinngapp: Happn.

Happn, een sterk opkomende app die alsmaar populairder wordt. Het concept van Happn is simpel: middels locatiebepaling op je telefoon zie je accounts van andere mensen die je ‘tegen bent gekomen op straat’. Dit tussen aanhalingstekens, gezien je 9 van de 10 personen waarschijnlijk niet direct tegen het lijf bent gelopen. Vooral in grote steden zal je beginscherm vollopen met vreemden – ga maar eens na hoeveel vrouwen in jouw buurt zijn op bijvoorbeeld Amsterdam Centraal. Het idee is er, maar werkt het ook?

Tinder Light?

Het opzetten van het account gaat vrijwel hetzelfde als met Tinder. Je uploadt jouw profielfoto’s, persoonlijke info en koppelt als je wil je Instagram en/of Spotify. Wees overigens kieskeurig met je foto’s, de eerste foto in de reeks is érg belangrijk binnen Happn. De app nodigt veel minder dan Tinder uit om profielen daadwerkelijk te openen en door foto’s te scrollen – dat kan bij Tinder zelfs zonder op een profiel te klikken tegenwoordig. Je komt dus in een lange rij met profielen te staan, als blokken in elkaar gepast. Je eerste indruk wordt hiermee nog veel belangrijker.

 

Locatie, locatie, locatie

Happn is bedoeld voor mensen die elkaar tegenkomen op straat, oogcontact maken maar vervolgens geen verder contact leggen. Je kent het vast wel, dat je in de supermarkt loopt en een mooie vrouw net even wat liever naar je lacht dan je van een vreemde verwacht. Natuurlijk is het dan handig om meteen op haar af te stappen, maar met Happn kun je op een later moment alsnog een berichtje sturen.

Liken!

Goed, het account is opgezet en je dagelijkse rondje door de stad zit erop. ‘S avonds open je Happn, met als het goed is een flinke lijst aan vrouwen waar je die dag op een gegeven moment bij in de buurt bent geweest – je kunt per profiel ook zien waar je elkaar ongeveer bent gekruist. Via het hoofdscherm kun je accounts een ‘hartje’ geven, met natuurlijk de hoop dat de schone dame hetzelfde doet bij jouw account. Is het een match – of sorry, we moeten het hier Crush noemen? Dan kun je chatten met elkaar.

Say Hi

Wil je meteen duidelijk maken dat je de dame wel ziet zitten? Dan kies je voor ‘Say Hi’, waarmee je direct laat weten interesse te hebben. Dit zou je kunnen vergelijken met een Superlike van Tinder. Je kunt met een ‘Say Hi’ niet direct met iemand chatten, maar de ontvanger krijgt wel een notificatie dat je wat gestuurd hebt. Wees hier zuinig mee, je moet deze ‘Say Hi’s namelijk kopen met echt geld – zodra je de eerste 5 hebt opgebruikt. Ook kan een Say Hi soms wat agressief overkomen bij vrouwen, je dringt jezelf namelijk wel een beetje op. Bewaar deze dus voor speciale gevallen.

Succes ben je zelf

Het succes op gebied van dating hangt verder echt van jezelf af, daar gaat een app als Tinder of Happn niet veel invloed op hebben. Wees jezelf, wees actief en zorg voor een beetje spontaan profiel. Hier lees je tips over hoe je Tinder moet laten werken. Deze tips gelden in principe ook voor Happn. Doe er je voordeel mee.

Bron: Askmen

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam