liefde dating goede voornemens

Met deze super tips date en ontmoet jij singles in coronatijd

Het zijn nog steeds hele rare tijden nu we op afstand van alles en iedereen moeten blijven. Zeker voor singles geen gemakkelijke tijd. Want hoe ontmoet je nu nieuwe mensen of spreek je af voor een eerste date? Gelukkig bieden de tips van Singlecoaching uitkomst!

Ontmoet iemand via dating-apps

Misschien vind je dit te spannend of heb je niet zoveel online bijeenkomsten. Niet getreurd: we hebben altijd nog de online datingapps en datingsites! Momenteel is het ongetwijfeld drukker dan ooit op Tinder, Happen, The Inner Circle, Bumble, etc. Alle mogelijkheid dus om het contact aan te gaan met een leuke ander. En bij datingapps lijkt het een stuk simpeler: hier weet je tenminste dat (bijna) iedereen single is, en op zoek. Tenminste, dat zou je denken…

Lekker een beetje kletsen via Tinder

Drie jaar geleden bleek al uit onderzoek naar Tinder dat lang niet alle mensen die op de app zaten een relatie als doel hadden. Veel mensen gebruiken het bijvoorbeeld voor het sociale contact/ de gezelligheid. Ga er maar vanuit dat het aantal mensen dat een dating-app gebruikt als tijdverdrijf of om sociale contacten op te doen, enorm is toegenomen in deze tijden van corona.

En daar niets mis mee. Maar als jij op zoek bent naar een relatie is dat wel een beetje onhandig. Hoe ga je daarmee om? Het gemakkelijkste is om er gewoon naar te vragen. “Wat doe jij op Tinder? Ben je op zoek naar een vaste relatie of…? ”Je kunt zelfs in je tagline zetten wat jouw doel is. Gaan daardoor minder mensen reageren en zullen sommigen niets meer laten horen? Zeer waarschijnlijk. Is dat erg? Nee. Op deze manier houdt je alleen de mensen over die hetzelfde doel hebben als jij en dat scheelt een hoop tijd.

Ontmoet iemand via de traditionele datingsites

Natuurlijk zijn er ook de “tradionelere” datingsites zoals E-matching, Relatieplanet, Lexa, Parship, Funky Fish, Pepper etc. Omdat je hier een heel profiel moet aanmaken, vaak meer moet betalen en soms zelfs een test moet invullen, is er minder kans dat er mensen puur uit verveling op de site zitten zoals bij veel gratis datingapps. Dit betekent uiteraard ook dat jij meer aandacht moet besteden aan goede foto’s en een goed profiel. Pas als je jezelf echt laat zien en iemand door jouw profiel echt een goed beeld van je krijgt, trek je de juiste mensen aan. En daarna kan het elkaar online leren kennen beginnen.

Maar ik kan nu toch niet real life daten als er corona heerst?

Misschien denk je: maar wat heeft het voor zin om online contact te leggen, als ik daarna die persoon toch niet kan ontmoeten? Ook dan is weer de vraag: kan dat niet? Want ook al is fysiek contact nu moeilijk, waarom zou je niet met iemand afspreken om elkaar online te ontmoeten? Zorg voor een goede internetverbinding (een steeds vastlopend beeld is heel irritant), zoek het voor jou juiste medium (Skype, Facetime, Zoom, of videobellen bij E-matching bijvoorbeeld), zorg voor een fijne achtergrond (dus niet je vieze pannen of veel tegenlicht waardoor de ander je niet kan zien). Trek iets leuks aan en je bent klaar voor je eerste afspraakje!

En mochten de richtlijnen het de komende maanden toelaten, dan kun je afspreken om een romantische wandeling te maken op een rustige plek, met anderhalve meter afstand! Meer informatie, tips en adviezen voor singles lees je natuurlijk op Singlecoching.nl.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.