voldoende slapen

Met deze simpele truc val je af terwijl je slaapt

Nu het steeds mooier weer wordt verlang jij waarschijnlijk ook naar een nog net iets gestroomlijnder lijf. Nou, het lijkt te mooi om waar te zijn, maar er is toch echt wetenschappelijk bewijs voor: een koudere slaapkamer helpt je om af te vallen.

Wit vet naar bruin vet

Professor Ashley Grossman van de universiteit van Oxford zegt dat er veel voor valt te zeggen om een raampje open te laten ‘s nachts. Als je lichaam koeler is als je slaapt, zet het ‘slecht wit vet’ om in ‘goed bruin vet’. Daarmee verbrandt je lichaam calorieën en genereert het warmte.

Airco aan!

Grossman zei eerder dit jaar: “We leren nu dat als je het koud hebt je lichaam slecht vet omzet in de goede variant om zich te verwarmen. Dus in plaats van allerlei medicijnen te nemen of minder taart te eten, is er een veel makkelijkere oplossing: zet als je naar bed gaat alle ramen open of de airco aan en hup, je valt af.”

Koelen

Deze week voegde hij daaraan toe: “Er is bemoedigend bewijs dat het koelen van je lichaam, zelfs al is het maar een paar graden, diabetes vermindert. Leven in een koele omgeving kan goed zijn voor je insulinegevoeligheid en de kans op suikerziekte verkleinen.”  Of het echt helpt? Wie zal het zeggen… maar het is een kleine moeite om het uit te testen!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.