gelukkig zijn

Met deze naam lig je goed in de (dating)markt

Online dating draait vaak volledig om foto’s, maar ook iemands naam blijkt van invloed te zijn op je online succes. Datingsite Pepper zocht voor Editie NL uit welke namen de meeste likes krijgen.

Associatie

Alles blijkt te maken te hebben met associatie. Zo doen Engelse namen het vaak niet goed omdat die door veel mensen asociaal worden gevonden. Met Rodney of Randy ga je dus waarschijnlijk niet goed scoren.

Negatief

“In andere gevallen is de associatie heel persoonlijk omdat we iemand kennen met diezelfde naam”, vertelt namendeskundige Maarten van der Meer aan RTL Nieuws. “Misschien wel een ex van ons, of dat rotjochie die we vroeger in de klas hadden. Dan heb je automatisch al een negatief beeld bij een naam.”

Dé namen

Anyway, we kwamen hier natuurlijk omdat we benieuwd waar welke namen het dan wél goed doen. Komen ze. Vrouwen kunnen rekenen op veel likes als ze Tessa, Lotte, Fleur, Anouk, Suzanne, Lieke, Rianne, Eline, Lisette of Lisanne heten. Bij mannen doen Roel, Wouter, Arjan, Bram, Martijn, Sander, Thijs, Stephan, Maurice en Ruud het goed.

Duidelijke taal

Toch is een naam niet doorslaggevend. Bert Brussen, die een boek over online dating schreef, legt uit: “Ik ben een man en als ik een heel lekker wijf op de foto zie, dan maakt het me echt niet uit wat voor naam erbij staat hoor.” Zo, da’s duidelijke taal Bert, en dan nu: het internet op.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam