fotografie

Met deze foto’s scoor je makkelijker een date op Tinder of Happn

Of je nu op zoek bent naar een serieuze relatie, een maatje of een casual date, via datingapps hoop je toch op een leuke man of vrouw. En laat je daar nu meer kans op hebben met een stel goede foto’s! Maar welke? Dit onderzoek helpt je daarbij. Er is namelijk onderzocht welke soorten foto’s je de meeste matches opleveren. En dít is het resultaat.

Onderzoek

Onderzoekers aan de NYU Stern School of Business en The Wharton School van de Universiteit van Pennsylvania hebben gevonden welk type foto’s je het meeste succes oplevert. Het onderzoek, dat gepubliceerd is in Social Psychological & Personality Science, bestond uit vijf experimenten waarin verschillende soorten foto’s werden getest bij een groot aantal proefpersonen. Uit de resultaten kwam naar voren dat je met spontane foto’s de meeste likes en daarmee ook meer matches krijgt. Misschien een open deur, maar met de gigantische hoeveelheden aan selfies die we tegenwoordig maken wellicht toch een verrassend resultaat. Dat betekent dus dat je beter die ene foto in je profiel kunt zetten waarop je nietsvermoedend lachend bent gefotografeerd door je beste vriendin dan die ene zwoele selfie van laatst.

Spontaan

Volgens een van de onderzoekers, professor Alixandra Barasch, hebben mensen een voorkeur voor spontane foto’s, omdat deze authentieker aanvoelen dan geposeerde foto’s. En dat klinkt natuurlijk logisch, gezien je op iemands foto’s moet afgaan om een indruk te krijgen van diegene. Je weet op datingapps namelijk nooit hoe iemand in het echte leven is, en geposeerde foto’s maken dat alleen maar moeilijker om te voorspellen. ‘Mensen waarderen authenticiteit, omdat het nu eenmaal beter vóélt,’ aldus Barasch.

Resultaat

Dus krijg jij het gevoel dat je selfies en geposeerde foto’s niet werken op datingapps? Vraag dan eens je vriend(in) om vaker spontane foto’s van je te maken, zonder dat jij het doorhebt. Nu nog hopen dat het resultaat charmant is.

 

Bron: Viva

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.
online shoppen singles day
By Linda ·
25 december 2021

Online daten met behulp van VPN

vrouwen seks met elkaar
By Francien ·
22 december 2021

Mannenhart op hol door stem van vruchtbare vrouw

Vruchtbare periode bij een vrouw doet haar stem veranderen in een aantrekkelijker stemgeluid. Handig om je date in deze periode te plannen.
onder de kerstboom
By Francien ·
8 december 2021

Grootste reden om te daten in december

In december alleen zijn dat wil niemand, zo lijkt. Ben je nog niet bekomen van je liefdesverdriet, ga dan toch gewoon daten. Meer breken dan je reeds gebroken hart kan niet.