Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
fotografie
26 januari 2019

Met deze foto’s scoor je makkelijker een date op Tinder of Happn

Of je nu op zoek bent naar een serieuze relatie, een maatje of een casual date, via datingapps hoop je toch op een leuke man of vrouw. En laat je daar nu meer kans op hebben met een stel goede foto’s! Maar welke? Dit onderzoek helpt je daarbij. Er is namelijk onderzocht welke soorten foto’s je de meeste matches opleveren. En dít is het resultaat.

Onderzoek

Onderzoekers aan de NYU Stern School of Business en The Wharton School van de Universiteit van Pennsylvania hebben gevonden welk type foto’s je het meeste succes oplevert. Het onderzoek, dat gepubliceerd is in Social Psychological & Personality Science, bestond uit vijf experimenten waarin verschillende soorten foto’s werden getest bij een groot aantal proefpersonen. Uit de resultaten kwam naar voren dat je met spontane foto’s de meeste likes en daarmee ook meer matches krijgt. Misschien een open deur, maar met de gigantische hoeveelheden aan selfies die we tegenwoordig maken wellicht toch een verrassend resultaat. Dat betekent dus dat je beter die ene foto in je profiel kunt zetten waarop je nietsvermoedend lachend bent gefotografeerd door je beste vriendin dan die ene zwoele selfie van laatst.

Spontaan

Volgens een van de onderzoekers, professor Alixandra Barasch, hebben mensen een voorkeur voor spontane foto’s, omdat deze authentieker aanvoelen dan geposeerde foto’s. En dat klinkt natuurlijk logisch, gezien je op iemands foto’s moet afgaan om een indruk te krijgen van diegene. Je weet op datingapps namelijk nooit hoe iemand in het echte leven is, en geposeerde foto’s maken dat alleen maar moeilijker om te voorspellen. ‘Mensen waarderen authenticiteit, omdat het nu eenmaal beter vóélt,’ aldus Barasch.

Resultaat

Dus krijg jij het gevoel dat je selfies en geposeerde foto’s niet werken op datingapps? Vraag dan eens je vriend(in) om vaker spontane foto’s van je te maken, zonder dat jij het doorhebt. Nu nog hopen dat het resultaat charmant is.

 

Bron: Viva

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Daten tijdens warm weer? Let op de afknappers!

De kans groot dat de singles nu op het terras of...

Singles hunkeren naar een echte date na versoepeling van de coronaregels

Nu restaurants, terrassen, bioscopen en musea langzaamaan weer open gaan, is...

Veel singles zijn online date-moe

Aan enthousiasme en nieuwsgierigheid voor online daten was geen gebrek. In...

Online daten ongemakkelijk? Deze dating app belooft gespreksstof

Daten via apps is populair, ook in tijden van corona. Maar...

Blijf in contact en ontmoet elkaar in de liefde: Happn breidt haar diensten uit

Nu blijkt dat we in ieder geval tot 28 april zo...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie