Het is je op dit moment misschien moeilijk voor te stellen, maar er komt een tijd dat we weer op vakantie gaan. En misschien mogen we al eerder de Nederlandse stranden weer opzoeken. Flaneren, zien en gezien worden. Maar wat zijn de bikinitrends van dit moment? We hebben een zomer overgeslagen, is het zo dat de bikinimode van vorig jaar dit jaar pas actueel is?

Onze tip is om eerst goed te kijken naar je eigen lichaam te kijken en daar dan een badpak of bikini bij te kopen. Niets is zo onflatteus als een slechtpassende bikini. Of hij zit veel te strak waardoor je amper adem durft te halen of hij zit veel te wijd waardoor je constant je broekje moet optrekken. De experts van Beachlife geven je slimme tips om de perfecte bikini te vinden. Zo ben jij ook helemaal klaar om deze zomer te stralen op het strand.

Bikini’s proberen

Het is heel belangrijk om verschillende bikini’s te passen en verschillende broekjes en topjes te combineren. Soms zit het bikinibroekje namelijk perfect maar het bovenstukje van hetzelfde setje juist helemaal niet. Neem daar de tijd voor want er zijn nogal wat verschillende soorten waar je uit kun kiezen. High-nekbikini’s, halterbikini’s, beugelbikini’s, bandeaubikini’s, tankini’s en triangelbikini’s. Je kunt beter nu te veel aanpassen dan er straks op het strand achter komen dat het allemaal net niet goed zit.

Begin bij de bikinibroekjes

Bikinibroekjes zijn er in alle soorten en maten, van sexy diep uitgesneden tot speelse bikinirokjes. En alles daartussenin: met strikbandjes, Brazilian, tanga, high-wasted en shorts. Pas ze allemaal in de privéomgeving van het pashokje en kijk ook even achterom welk bikinibroekje bij jou het beste zit.

Kies het topje bij het broekje

Als je eenmaal het ideale bikinibroekje hebt gevonden is dat de basis om er een passend bikinitopje bij te zoeken. Ook hier heb je nogal wat om uit te kiezen. Voorgevormd en niet-voorgevormd, triangel, push-up, bandeau, met versieringen zoals pailletten, ruches en strikken… Nogmaals, neem je tijd!

Bikini’s voor elke cupmaat

Over het algemeen kunnen we stellen dat vrouwen met een relatief grote cups gebaat zijn bij een niet-voorgevormde of bikinitop met beugels. Die laatste geven veel steun aan grote borsten en dat is wel zo prettig. Vrouwen met iets kleinere cups kunnen eigenlijk alle bikini’s goed hebben. Zorg wel dat je de juiste maat neemt zodat het topje niet flabbert. Maar onze beste tip? Draag gewoon een bikini die jij mooi vindt en waar jij je fijn in voelt!