Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
stress
28 november 2017

Met deze 6 tips ervaar ook jij minder stress in je leven

Het weekend ligt nog maar net achter ons en velen van ons ervaren alweer een hoop stress. Wanneer jij ook last hebt van stressgevoelens op je werk, thuis of wanneer je bij vrienden bent dan moet je geen relaxweekend naar de sauna boeken of plannen maken voor een nieuw bruisend stapweekend maar gewoon even deze tips opvolgen!

Verveling

Plan niet je hele dag vol, want dan zal je niet bijkomen van de druk die je ervaart. Zorg ervoor dat je af en toe alles kan neerleggen zodat je tijd hebt om een wandeling te maken, om gewoon weg te dromen of om even niks te doen. Hou ook minstens één avond per week vrij om tot rust te komen.

Vertragen

Wanneer je gestrest bent, heb je de neiging om alles sneller te doen. Gehaast zijn zal je echter niet helpen om te ontstressen. Het is net belangrijk dat je op dat moment alles trager aanpakt. Eet traag, wandel traag en praat traag. Zet dus even een stap terug, adem diep en doe alles op het gemak.

Opruimen

Breng zowel rondom als in je hoofd orde door alle overbodige spullen weg te gooien. Zorg ervoor dat je bureau netjes opgeruimd is, maak je tas eens leeg, of geef je werkplaats of huis een make-over. Je zal zien dat een minimalistisch leven je goed zal doen.

Geen notificaties

Een smartphone is ook een belangrijke oorzaak van stress. We krijgen voortdurend meldingen en willen altijd op de hoogte zijn van alles wat er gebeurt op sociale media zoals Facebook en Instagram, maar dat is nergens goed voor. Zet je smartphone dus eens uit of schakel het geluid en alle meldingen uit.

Spieren losmaken

Een andere manier om te ontstressen, is door je lichaam los te schudden. Mensen zullen misschien raar opkijken wanneer je je armen en benen in het rond gooit, maar het relativeert de stress op een effectieve manier. Je bent alleen op je lichaam gefocust waardoor je de druk rondom je even vergeet.

Schrijven

Probeer elke dag een moment te vinden om alles waarover je piekert neer te schrijven. Je schrijft die gedachten dan letterlijk en figuurlijk van je af. Op die manier leer je alle stressfactoren te benoemen en kan je er afstand van nemen.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Woningsdag Online Pubquiz

Ondanks een gewone Koningsdag er niet in zit dit jaar zorgen...

Speeddaten: met deze tips maak je er top dates van!

Wil je weleens een leuke date night beleven? Ga dan eens...

3 winterse uitjes met je date

Heb je een eerste date in het verschiet en wil je...

Flirt en ontmoet tips voor verlegen types

Het lijkt allemaal zo simpel. Je vindt iemand leuk, flirt een...

Relax to the max met deze anti-stresstips uit het buitenland

We kampen tegenwoordig al met bergen werkstress, die ons volgens gezondheidsexperts...

singlessite gidsen

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

advertentie