stress

Met deze 6 tips ervaar ook jij minder stress in je leven

Het weekend ligt nog maar net achter ons en velen van ons ervaren alweer een hoop stress. Wanneer jij ook last hebt van stressgevoelens op je werk, thuis of wanneer je bij vrienden bent dan moet je geen relaxweekend naar de sauna boeken of plannen maken voor een nieuw bruisend stapweekend maar gewoon even deze tips opvolgen!

Verveling

Plan niet je hele dag vol, want dan zal je niet bijkomen van de druk die je ervaart. Zorg ervoor dat je af en toe alles kan neerleggen zodat je tijd hebt om een wandeling te maken, om gewoon weg te dromen of om even niks te doen. Hou ook minstens één avond per week vrij om tot rust te komen.

Vertragen

Wanneer je gestrest bent, heb je de neiging om alles sneller te doen. Gehaast zijn zal je echter niet helpen om te ontstressen. Het is net belangrijk dat je op dat moment alles trager aanpakt. Eet traag, wandel traag en praat traag. Zet dus even een stap terug, adem diep en doe alles op het gemak.

Opruimen

Breng zowel rondom als in je hoofd orde door alle overbodige spullen weg te gooien. Zorg ervoor dat je bureau netjes opgeruimd is, maak je tas eens leeg, of geef je werkplaats of huis een make-over. Je zal zien dat een minimalistisch leven je goed zal doen.

Geen notificaties

Een smartphone is ook een belangrijke oorzaak van stress. We krijgen voortdurend meldingen en willen altijd op de hoogte zijn van alles wat er gebeurt op sociale media zoals Facebook en Instagram, maar dat is nergens goed voor. Zet je smartphone dus eens uit of schakel het geluid en alle meldingen uit.

Spieren losmaken

Een andere manier om te ontstressen, is door je lichaam los te schudden. Mensen zullen misschien raar opkijken wanneer je je armen en benen in het rond gooit, maar het relativeert de stress op een effectieve manier. Je bent alleen op je lichaam gefocust waardoor je de druk rondom je even vergeet.

Schrijven

Probeer elke dag een moment te vinden om alles waarover je piekert neer te schrijven. Je schrijft die gedachten dan letterlijk en figuurlijk van je af. Op die manier leer je alle stressfactoren te benoemen en kan je er afstand van nemen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.