Blij met jezelf

Met deze 5 tips raak je meer tevreden met jezelf

We vinden maar altijd redenen genoeg om ontevreden over onszelf te zijn, zeker wanneer we ons iedere dag weer meten met de billboards en de Instagram-foto’s om ons heen. Dit gevoel van ontevredenheid heeft niet alleen effect op emotioneel vlak, maar kan zich zelfs op fysiek gebied uiten in allerlei fysieke klachten en griepjes. Maar hoe zorg je er nu voor dat je meer tevreden bent over wie je bent en wat je doet? We geven je graag een aantal handige tips.

  1. Twijfel niet te lang

Wil je al jaren een borstvergroting en weet je zeker dat dit hetgeen is waardoor jij je beter over jezelf voelt? Twijfel dan niet te lang! Een (kleine) cosmetische ingreep is helemaal niet verkeerd, zolang je er maar niet te ver in doorslaat. Als die kwabbetjes onder je kin je al jaren storen en jij jezelf beter voelt wanneer je een kleine facelift neemt: wacht niet langer en doe het gewoon!

  1. Waardeer je eigen schoonheid

Maar dit betekent niet dat je jouw eigen schoonheid zonder cosmetische ingreep niet zou kunnen waarderen. Schoonheid is namelijk zoveel breder dan alleen een leuk koppie of grote borsten. Al die imperfecties waar jij tegenaan hikt, zijn juist de dingen die je mooi maken. Kijk dus eens wat vaker in de spiegel en focus op wat jou juist mooi maakt.

  1. Vertel jezelf hoe mooi je bent

Negeer dat negatieve stemmetje in je hoofd en ga eens wat vaker voor de spiegel staan. Kijk jezelf eens aan en vertel jezelf dat je mooi bent, dat je liefde verdient en dat je alle reden hebt om van jezelf te houden. Deze positieve affirmaties geven je na verloop van tijd een beter gevoel over jezelf.

  1. Focus op de goede dingen

Haal de focus eens van het negatieve en focus juist eens op het positieve. Focus op al die kleine dingetjes waar jij goed in bent, je goede kwaliteiten, je beste karaktereigenschappen en ga zo maar door. Probeer iedere dag minimaal 10 dingen te benoemen waar jij tevreden over bent. Hoe vaker je dat doet, hoe natuurlijker het aan gaat voelen.

  1. Wees lief voor jezelf

Niets is zo belangrijk als jezelf iedere dag wat extra liefde geven. Koop die mooie trui die je al zo lang wilt, ga naar de kapper, lak je nagels of geniet van een massage. Door op allerlei manieren goed voor jezelf te zorgen, creëer je automatisch een beter gevoel. Want ook al wil jij het op dit moment niet geloven: je bent het zo ontzettend waard!

Bron: Women Online

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!