Heb jij het mooie voornemen om als alleenstaande ouder toch maar eens de stap te zetten om met je kinderen een citytrip te maken? Best spannend in je eentje, maar dat kun je natuurlijk best. Zoals bij alle reisjes is een goede voorbereiding het halve werk. Dit geldt ook voor een weekendje weg. Ben je van plan naar Parijs of Londen te gaan? Voor je kinderen zijn nu ook leuke boekjes te verkrijgen, zodat zij ook van te voren al een beetje weten wat ze kunnen verwachten.

Succes zit in de voorbereiding

Met kleine kinderen de grote stad in is altijd een belevenis. Net als bij een citytrip met volwassenen, zit het succes in de voorbereiding! Youropi heeft twee nieuwe kinderstadsgidsen uitgebracht onder de naam ‘Kids City Trips‘. Een perfecte middel ter voorbereiding en voor gebruik ter plekke.

Parijs en Londen voor kinderen

De gidsen zijn geschreven en vormgegeven om kinderen op de meest vriendelijke manier kennis te laten maken met Parijs en Londen. Door middel van speelse afbeeldingen, kindvriendelijke vragen en leuke puzzeltjes leren je kinderen iets over de Franse taal, de ligging van Parijs en natuurlijk leren ze de vele bezienswaardigheden kennen zoals de Eiffeltoren, Arc de Thriomphe en het Louvre, wanneer je Parijs hebt gekozen.

Heb je op Londen je oog laten vallen, dan kunnen je kinderen iets over de Engelse taal leren, de ligging van Londen en natuurlijk leren ze de vele bezienswaardigheden kennen zoals het Westminster, de Big Ben en Buckingham Palace.

Evi en Junior als hoofdrolspelers

De rode draad in het boekje zijn Evi (8) & Junior (6), vergezeld door het hondje George. Evi en Junior zijn twee spontane en ondernemende kinderen, die zonder twijfel ieder kind mee op sleeptouw kunnen nemen! Zij beleven namelijk altijd een spannend avondtuur in de wereldstadParijs en Londen. Het hondje George zorgt voor de nodige humor en ondeugendheid: gelachen wordt er dus zeker!

Het boekje heeft de grootte van A6, is 135 gram zwaar, is in het Nederlands geschreven. Het heeft 80 bladzijden en is uitgevoerd in  full color softcover. Zijn je kinderen in de leeftijd van 5 tot 12 jaar, dan is het voor hen het meest geschikt.

citytrip gids