Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
date foto profiel facebook
23 augustus 2019

Mensen die emoji’s gebruiken meer dates en vaker seks

Wat zegt je gebruik van emoji’s over je seks- en datingleven? Volgens een nieuwe studie eigenlijk best veel. Veelvuldig gebruik van emoji’s met potentiële dates is zelfs gekoppeld aan niet alleen vaker seks hebben, maar ook aan een actiever en succesvol datingleven. Deze conclusies komen uit twee afzonderlijke onderzoeken.

Singles

In het eerste onderzoek analyseerden ze gegevens van 5.327 single mensen. De deelnemers varieerden in leeftijd van 18-94 en werden het meest geïdentificeerd als heteroseksueel (87%) en als blank (62%).  Deelnemers vulden een enquête in met vragen of ze emoji’s gebruiken en, zo ja, waarom. Ze kregen ook verschillende vragen over hun huidige seks- en datingleven.

Emoji’s

Hoe vaak gebruiken mensen emoji’s met potentiële dates? 38% zei dat ze dat nooit doen, 29% doet het bijna nooit, 28% gebruikt ze regelmatig, 3% gebruikt minstens één in elke tekst en 2,5% gebruikt meer dan één in elke tekst.

Persoonlijkheid

De redenen van mensen om emoji’s te gebruiken, varieerden en omvatten de wens om hun berichten meer persoonlijkheid te geven, het gemakkelijker maken om gevoelens te uiten, communicatie sneller te maken dan typen, en omdat het trendy is (met andere woorden, omdat iedereen het doet). Frequent gebruik van emoji’s voorspelde dat er op het eerste jaar meer eerste dates zouden zijn, evenals frequentere seksuele activiteit.

Hetero

De tweede studie was een kleinere online enquête onder 275 volwassenen die probeerden deze bevindingen te repliceren en uit te breiden. De deelnemers varieerden in leeftijd van 18-71 en werden het meest geïdentificeerd als heteroseksueel (84%) en blank (73%).

Dates

Emoji-gebruik kwam vaker voor in dit voorbeeld; in feite zei slechts 3% dat ze nooit emoji’s gebruiken met potentiële dates. Ook was, in tegenstelling tot de eerste studie, het gebruik van emoji’s niet gekoppeld aan het gaan op meer eerste dates; het was echter gekoppeld aan het hebben van meer tweede dates. Net als de eerste studie werd frequent emoji-gebruik gekoppeld aan vaker seks hebben. Het was ook gekoppeld aan het hebben van meer sekspartners in het afgelopen jaar.

Seks

Wat de meest recente date betreft, hadden frequente emoji-gebruikers meer kans om te kussen en seks te hebben met die partner. Ze hadden ook meer kans om op een tweede date te gaan en een relatie met die persoon aan te gaan.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Hier is de single 50plus vrouw naar op zoek

Meer dan ooit tevoren gaan deze single ladies op zoek naar...

Cannabis kan je seksleven een boost geven

Cannabis kan je seksleven een boost geven zo blijkt uit wetenschappelijk...

De nieuwste datingapp: minder swipen meer daten

Herken je het volgende scenario? Je swipet je een ongeluk, maar...

Een relatie op latere leeftijd: tips

Je bent geen jonge blom meer, hebt al een leven achter...

Online dating: de minste nepaccounts en privacy zorgen heb je hier!

Welke datingsites of -apps zijn het meest populair en waar maken...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

advertentie