date foto profiel facebook

Mensen die emoji’s gebruiken meer dates en vaker seks

Wat zegt je gebruik van emoji’s over je seks- en datingleven? Volgens een nieuwe studie eigenlijk best veel. Veelvuldig gebruik van emoji’s met potentiële dates is zelfs gekoppeld aan niet alleen vaker seks hebben, maar ook aan een actiever en succesvol datingleven. Deze conclusies komen uit twee afzonderlijke onderzoeken.

Singles

In het eerste onderzoek analyseerden ze gegevens van 5.327 single mensen. De deelnemers varieerden in leeftijd van 18-94 en werden het meest geïdentificeerd als heteroseksueel (87%) en als blank (62%).  Deelnemers vulden een enquête in met vragen of ze emoji’s gebruiken en, zo ja, waarom. Ze kregen ook verschillende vragen over hun huidige seks- en datingleven.

Emoji’s

Hoe vaak gebruiken mensen emoji’s met potentiële dates? 38% zei dat ze dat nooit doen, 29% doet het bijna nooit, 28% gebruikt ze regelmatig, 3% gebruikt minstens één in elke tekst en 2,5% gebruikt meer dan één in elke tekst.

Persoonlijkheid

De redenen van mensen om emoji’s te gebruiken, varieerden en omvatten de wens om hun berichten meer persoonlijkheid te geven, het gemakkelijker maken om gevoelens te uiten, communicatie sneller te maken dan typen, en omdat het trendy is (met andere woorden, omdat iedereen het doet). Frequent gebruik van emoji’s voorspelde dat er op het eerste jaar meer eerste dates zouden zijn, evenals frequentere seksuele activiteit.

Hetero

De tweede studie was een kleinere online enquête onder 275 volwassenen die probeerden deze bevindingen te repliceren en uit te breiden. De deelnemers varieerden in leeftijd van 18-71 en werden het meest geïdentificeerd als heteroseksueel (84%) en blank (73%).

Dates

Emoji-gebruik kwam vaker voor in dit voorbeeld; in feite zei slechts 3% dat ze nooit emoji’s gebruiken met potentiële dates. Ook was, in tegenstelling tot de eerste studie, het gebruik van emoji’s niet gekoppeld aan het gaan op meer eerste dates; het was echter gekoppeld aan het hebben van meer tweede dates. Net als de eerste studie werd frequent emoji-gebruik gekoppeld aan vaker seks hebben. Het was ook gekoppeld aan het hebben van meer sekspartners in het afgelopen jaar.

Seks

Wat de meest recente date betreft, hadden frequente emoji-gebruikers meer kans om te kussen en seks te hebben met die partner. Ze hadden ook meer kans om op een tweede date te gaan en een relatie met die persoon aan te gaan.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam