mens erger je niet

Mens erger je niet, je bent op vakantie

De maand van het ontvangen van vakantiegeld, is ook de maand om eens te bekijken waar de Nederlander zoal op vakantie gaat. Wanneer je het aantal Nederlanders turft in tabellen dan ligt de piek het hoogst bij het aantal Nederlanders die met de auto naar Frankrijk gaan. Vervolgens wordt er naar Duitsland of Spanje gereden met de auto. Of we kiezen een bestemming in eigen land. Nederlanders zouden geen Nederlanders zijn als ze niet kunnen klagen. Op weg naar vakantiebestemming wordt er geklaagd over files, aangekomen over de taalbarrières en het weer.

Vakantie valt in het water

Uit marktonderzoek van onderzoeksbureau Multiscope onder 1.151 Nederlandse consumenten komt boven water waarover geklaagd wordt. En ook al gun je het niemand er zijn veel vakantiegangers die echt wel reden tot klagen hebben. Want het is duidelijk dat niet iedere vakantie van een leien dakje loopt. Ik vind het behoorlijk wanneer ruim twee op de vijf vakantiegangers aangeeft dat zijn vakantie wel eens in het water is gevallen. De grootste oorzaken zijn hierbij een tegenvallende accommodatie of slecht weer. Daarnaast zorgt ruzie of irritatie met het reisgezelschap en ziekte tijdens vakantie er voor dat vakanties in het water vallen.

Wel of niet op vakantie

Ondanks dat een mislukte vakantie altijd op de loer ligt, is de helft van de Nederlandse consumenten de afgelopen vijf jaar elk jaar met zomervakantie geweest. Slechts 13 procent heeft de afgelopen vijf jaar geen enkele keer de koffers gepakt rondom de zomer. De belangrijkste redenen om vakantie te laten schieten zijn geld- of tijdgebrek en persoonlijke omstandigheden, zoals ziekte. Slechts een enkeling heeft gewoonweg geen behoefte of zin om op vakantie te gaan.

Helft gaat met de auto op vakantie

De helft van de vakantiegangers gaat met de auto op reis. Nee het zeker niet allemaal koek en ei wanneer de reis eenmaal is aangevangen. Frustraties zijn er voor een ruime meerderheid van deze vakantiegangers. Het grootste knelpunt zijn drukte of files, rijgedrag van andere weggebruikers en wegwerkzaamheden. Het is prettig te zien dat onderling weinig frustratie is. Iets meer dan 10% heeft onderweg onenigheid binnen het reisgezelschap. In vier op de tien gevallen zijn de kinderen op de achterbank hiervan de oorzaak.

Grote ergernissen in populairste landen

Naast Nederland zijn de populairste vakantielanden Frankrijk, Spanje en Duitsland. Vakantie in deze landen heeft ook zijn mindere kanten. De grootste ergernis in Frankrijk is de taalbarrière. Frans vindt men een lastige taal en Fransen kunnen of willen geen Engels spreken. Daarnaast hekelen vakantiegangers in Frankrijk de mentaliteit van de Fransen. Over Spanje klagen de Nederlanders dat het ver aanrijden is. Daarnaast is de Spaanse de taal, de mentaliteit en de hitte reden genoeg om te klagen. Blijven we dichtbij huis dan klagen we massaal over het weer in Nederland. Ook in Duitsland schijnt de zon te weinig naar onze zin. Daarnaast vindt de vakantieganger Nederland duur en druk.

Wat ergert ons het meest bij hotels?

Meer dan 65 procent van de reizigers ergert zich het meest aan bijkomende kosten die hun hotel aanrekent, zoals extra’s voor internet, parking, ontbijt, of handdoeken voor het zwembad. Tot dat besluit komt het internationale boekingsportaal hotel.info, dat de voorbije twee jaar alle hotelbeoordelingen op zijn website analyseerde.

Ook de gebrekkige dienstverlening is een grote bron van ergernis. Bijna de helft vindt dan weer dat er te weinig keuze was bij het ontbijt. Volgens hotel.info houden hotels best rekening met die recensies, want beoordelingen op internet worden steeds belangrijker bij de keuze van een hotel. Vaak zijn negatieve online beoordelingen voor potentiële klanten een reden om een ander hotel te kiezen.

10 grootste frustraties met percentage

1. Extra kosten voor internet, parkeerplaats, ontbijt: 66 procent
2. Gebrekkige dienstverlening: 54 procent
3. Te weinig keuze bij ontbij: 48 procent
4. Oncomfortabel bed: 46 procent
5. Vieze kamer: 43 procent
6. Onvriendelijkheid: 35 procent
7. Kwaliteit van ontbijt: 33 procent
8.Lawaai op kamer: 31 procent
9. Verhouding Prijs-Kwaliteit: 30 procent
10. Hotel kan beloftes niet waarmaken: 26 procent

 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.