eenoudervakanties

Meivakantie tips voor eenoudergezinnen

Als eenoudergezin in mei met je kinderen lekker op vakantie? Goed plan! Maar als alleenstaande ouder sta je wel voor een behoorlijke uitdaging. Deed je eerder alles samen, nu sta je er letterlijk en figuurlijk alleen voor. Hoe pak je dat aan?

Alleen met de kinderen

Kies je ervoor om alleen met je kinderen op vakantie te gaan? Wees dan voorbereid op een bijzondere ervaring. Want eenmaal aangekomen op je bestemming zit je als single papa of mama meestal tussen de gelukkige, complete gezinnetjes. Ideaal? Verre van. De oplossing is heel eenvoudig. Maak dezelfde vakantieplannen, maar ga samen op reis met andere eenoudergezinnen.

Dubbel plezier

Veel minder zorgen en dubbel plezier! Want wanneer jouw kids zich vermaken met de andere kinderen heb jij lekker een relaxmomentje voor jezelf. Kom je eindelijk eens aan dat boek toe dat al tijden ligt te wachten. Een oppas heb je eenvoudig bij de hand en als ’s avonds de kinderen op bed liggen, zit je niet in je uppie. Kortom, alleen maar voordelen. Eenoudervakanties heb je in alle soorten en maten. In onze eenoudervakantie gids vind je uiteraard alleen de allerbeste!

Eerste keer

Als je pas gescheiden bent dan is op vakantie gaan misschien niet je eerste prioriteit. Maar zodra de boel een beetje tot rust is gekomen dan kan een korte of langere vakantie juist net zijn wat je nodig hebt. Maar waar ga je heen en vooral… met wie? Dat lees je hier!

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Blarney stone kiss
By Margret ·
20 oktober 2021

Vieze adem beter dan vieste plekken

Zal ooit enige wetenschapper zich gebogen hebben over de mate van hygiëne van een single ten op zichten van iemand die niet alleen is? En hoe zit dat op vakantie plekken?
vakantie liefst met partner
By Moniek ·
26 juli 2021

Eerste vakantie samen oorzaak van verliefdheidsexplosie

De eerste vakantie samen wordt wel eens gezien als het grootste gevaar voor prille relaties. Maar is dat werkelijk zo of is het slechts een gevoel dat overheerst? De online datingsite Relatieplanet.nl onderzocht het fenomeen ‘datevakantie’ en ondervroeg daarvoor meer dan 4.000 Nederlandse singles.
seks op het strand
By Moniek ·
2 juli 2021

Voorkom deze 5 relatie killers op vakantie

Je bent sinds kort hoteldebotel verliefd en je wilt niets liever dan samen met je kersverse geliefde op vakantie. Een weekendje weg of naar een romantisch bounty eiland, de bestemming maakt je niet eens zoveel uit, als jullie maar ongestoord samen kunnen zijn. Wil je er een top vakantie van maken? Vermijd dan deze 5 relatiekillers op vakantie.
super zomer festival
By Moniek ·
14 mei 2021

Hier moet je aan denken wanneer je weer op vakantie gaat!

Vakantie naar deze landen blijven afgeraden. Maar naar welk land je ook gaat, je kunt te maken krijgen met coronamaatregelen zoals een quarantaine- of testplicht. We zetten daarom hier op een rij waar je aan moet denken als je weer op vakantie gaat.
solo op reis
By Moniek ·
19 april 2021

Op vakantie naar Israël kan wanneer je bent gevaccineerd

Israël is van plan om toeristen die gevaccineerd zijn tegen het coronavirus vanaf eind mei toe te laten in het land.
marathon noorwegen
By Moniek ·
31 maart 2021

Van reisorganisatie naar teststraat: Martijn Boshuis doet het

Reisbureaus en -organisatoren moeten harde klappen incasseren door de pandemie. Dat kan Martijn Boshuis uit Boekelo beamen