condoom abonnement
29 May 2015

Meet je penis met je mobiel: niet de lengte, maar de breedte telt

Om de juiste condoommaat te vinden kunnen Nederlandse mannen voortaan hun penis meten met hun smartphone. Doel? Mannen bewust maken van het belang van een passend condoom.

Meet je penis

Op de mobiele website MeetJePenis.nu kunnen mannen met hun telefoon de breedte van hun penis opmeten door die op een digitale liniaal te leggen. Met behulp van zeven verschillende kleurcodes die staan voor verschillende breedtematen krijgen de mannen een advies inclusief een extra uitleg over condoommaten. MeetJePenis.nu is een initiatief van de oprichter van Condoom-Anoniem.nl; Richard Spooren.

Juiste maat is veiliger

Al is het een website met een knipoog, de gedachte erachter is serieus. Richard Spooren wil mannen bewust maken van het belang van een passend condoom. Volgens de condoomspecialist is het belangrijk dat mannen de juiste maat gebruiken. Condoom-Anoniem krijgt dagelijks vragen over condooms die afglijden tijdens het vrijen of mannen die hun erectie verliezen zodra ze een condoom omdoen.  Met de juiste maat condoom kan vrijen fijner en veiliger worden. Als het voorbehoedsmiddel te strak zit, krijgt de gebruiker het niet goed om, geeft het een knellend gevoel en is de kans op scheuren groter. Een condoom dat te ruim is, kan tijdens het vrijen afglijden.  In beide gevallen is het risico op Soa’s of zwangerschap groter.

Durex slaat de plank mis

Steeds meer fabrikanten maken XL-condooms en ze worden steeds meer verkocht. Zo bleek uit een recent onderzoek dat er 85% meer XL-condooms worden verkocht dan vijf jaar geleden. Veel mensen denken ten onrechte dat de lengte van de penis de maat van het rubbertje bepaalt, maar het gaat juist om de omtrek. Ruim 60% van de condoomgebruikers kan prima een gewoon condoom gebruiken, maar anderen hebben veel voordeel bij een smaller of juist een ruimer condoom. Zelfs een merk als Durex slaat de plank mis: de condooms met de naam XL Power hebben exact dezelfde omtrek als de meeste andere condooms van dit merk.

Op MeetJePenis.nu worden geen condooms verkocht. Naar aanleiding van het advies wordt verwezen naar verkooppunten in diverse landen. Er is er ook een Engelse versie van de site: MeasureYourPenis.today.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

15 datingtermen waar je misschien nog nooit van hebt gehoord

Naast cat- en cockfishing bestaan er nog heel wat andere (minder)...

Denk je aan een penisverlenging: slecht idee

Als je niet tevreden bent met de grootte van je penis,...

Het vrouwencondoom is terug van weg geweest

Met een nieuwe uiterlijk wordt het vrouwencondoom opnieuw gelanceerd en op...

Condooms passen op Utrecht Centraal

Soa Aids Nederland opende onlangs de eerste pop-up condoomwinkel ter wereld...

Waarom mannen dick pics sturen

Vraag jij je sinds je single bent én online date ook...

singlessite gidsen

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

advertentie