Vrouwen voelen zich meestal een beetje angstig voor een eerste date. Het merendeel zegt zich zelfs niet helemaal veilig te voelen wanneer ze een afspraakje hebben.

Dit blijkt uit een recent onderzoek onder de lezeressen van het blad Grazia. Maar liefst 78 procent van de vrouwen zegt zich niet helemaal veilig te voelen. Twee van de tien vrouwen neemt zelfs pepperspray, een zakmes of een andere spuitbus mee naar de eerste date.

Verder geven de vrouwen aan dat ze ook bang zijn dat hun eerste afspraakje niet zo goed zal verlopen. Denk hierbij aan grote, lange stiltes tijdens het gesprek of na een paar seconden al weten dat dit echt niks gaat worden.

Galante man

De voorkeur van de vrouwen gaat tijdens het daten uit naar mannen die galant zijn. Hij mag de deur openhouden van 69 procent van de dames en haar jas ophalen vindt 53 procent ook bijzonder prettig. Ook is gebleken dat mannen niet per se het initiatief hoeven te nemen als het gaat om het roepen van de ober, de eerste kus, een drankje halen of bepalen wanneer de avond voorbij is.

Seks op eerste date

Zo’n 40 procent van de vrouwen heeft laten weten dat ze seks heeft gehad op een eerste date. Daarna heeft 8 van de 10 vrouwen niets meer van de man in kwestie vernomen. Wel zou 86 procent nog steeds afspreken met mannen, ook al wanneer de vrouwen geen seks meer met ze zouden kunnen hebben.