seks eerste date

Meeste singles hebben seks op tweede date

De meeste singles hebben op de tweede date voor de eerste keer seks met elkaar. Dat blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl onder 1000 singles.

Seks & Date

Een, twee of drie geslaagde dates? 33 procent van de singles duikt op de tweede succesvolle afspraakje voor het eerst met elkaar het bed in. Nog eens 26 procent wacht iets langer en doet het op de derde date voor het eerst met elkaar. 17 procent van de singles heeft seks op een eerste date. Nog eens 6 procent doet het op de vierde date en slechts 3 procent op de vijfde. Opmerkelijk is dat 15 procent meer dan vijf afspraakjes wacht tot dat het tot seks komt.

Safe seks

28 procent van de ondervraagde singles doet altijd aan safe seks wanneer er sprake is van een geslaagde date. 44 procent beantwoordt de safe seks vraag met ‘meestal’ wel, 21 procent met ‘meestal niet’. Een overige 7 procent doet helemaal nooit aan safe seks. Dat dit niet geheel zonder risico is blijkt uit het feit dat 9 procent van de ondervraagde singles wel eens een SOA heeft opgelopen na onveilige seks.

Aantal bedpartners

De zoekende single zit niet stil. 21 procent van de geënquêteerde singles heeft tussen de 1 en 5 bedpartners gehad. Voor 24 procent staat de teller op 5 tot 10 bedpartners en 12 procent komt op tussen de 10 en 12 mensen uit met wie ze in hun leven seks hebben gehad. Opvallende uitschieter is nog eens 23 procent van de ondervraagde singles die meer dan 25 bedpartners hebben versleten.

Langdurige relaties

Als het over langdurige relaties gaat dan liggen de percentages beduidend lager. Het overgrote deel van de ondervraagde singles (26%) telt tot op heden drie langdurige relaties in zijn of haar leven. Nog eens 23 procent heet de teller op 2 langdurige relaties staan en 19 procent heeft 1 lange relatie achter de rug.

Dit onderzoek werd uitgevoerd door online magazine Singlessite.nl onder 1000 singles waarvan 46% man en 54% vrouw. 

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.