De meeste singles hebben op de tweede date voor de eerste keer seks met elkaar. Dat blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl onder 1000 singles.

Seks & Date

Een, twee of drie geslaagde dates? 33 procent van de singles duikt op de tweede succesvolle afspraakje voor het eerst met elkaar het bed in. Nog eens 26 procent wacht iets langer en doet het op de derde date voor het eerst met elkaar. 17 procent van de singles heeft seks op een eerste date. Nog eens 6 procent doet het op de vierde date en slechts 3 procent op de vijfde. Opmerkelijk is dat 15 procent meer dan vijf afspraakjes wacht tot dat het tot seks komt.

Safe seks

28 procent van de ondervraagde singles doet altijd aan safe seks wanneer er sprake is van een geslaagde date. 44 procent beantwoordt de safe seks vraag met ‘meestal’ wel, 21 procent met ‘meestal niet’. Een overige 7 procent doet helemaal nooit aan safe seks. Dat dit niet geheel zonder risico is blijkt uit het feit dat 9 procent van de ondervraagde singles wel eens een SOA heeft opgelopen na onveilige seks.

Aantal bedpartners

De zoekende single zit niet stil. 21 procent van de geënquêteerde singles heeft tussen de 1 en 5 bedpartners gehad. Voor 24 procent staat de teller op 5 tot 10 bedpartners en 12 procent komt op tussen de 10 en 12 mensen uit met wie ze in hun leven seks hebben gehad. Opvallende uitschieter is nog eens 23 procent van de ondervraagde singles die meer dan 25 bedpartners hebben versleten.

Langdurige relaties

Als het over langdurige relaties gaat dan liggen de percentages beduidend lager. Het overgrote deel van de ondervraagde singles (26%) telt tot op heden drie langdurige relaties in zijn of haar leven. Nog eens 23 procent heet de teller op 2 langdurige relaties staan en 19 procent heeft 1 lange relatie achter de rug.

Dit onderzoek werd uitgevoerd door online magazine Singlessite.nl onder 1000 singles waarvan 46% man en 54% vrouw.