seks op het strand

Meeste singles hebben safe seks op vakantie

Singles kijken uit naar de zomervakantie. Maar liefst 76 procent heeft plannen om deze zomer op reis te gaan. Een vakantieliefde is voor ruim de helft onderdeel van het vakantieplezier. Zodra het op seks aankomt, doet 60 procent van de singles dit altijd safe. Dit blijkt uit een online enquête van singles magazine Singlessite.nl.

Waar en met wie?

Van de 500 ondervraagde singles blijft de helft van hen deze zomer in Europa.  Een kleine 18 procent blijft thuis en de rest zwerft de hele wereld over. Opmerkelijk is dat maar liefst 31 procent met familie of vrienden op vakantie gaat. Nog eens 27 procent gaat lekker solo en 15 procent van de singles kiest voor een groepsreis samen met andere alleenstaanden.

Snelle seks

Op de vraag of de single bewust op zoek gaat naar een vakantieliefde antwoordt 18 procent volmondig ja. Iemand ontmoeten waarmee het klikt blijkt eenvoudig. Het merendeel had in voorgaande jaren wel een vakantieliefje. Bijna 20 procent van de singles heeft binnen 48 uur seks met de dame of heer in kwestie. Nog eens 11 procent doet het zelfs binnen 24 uur na de ontmoeting. Dat er veilig gevreeën moet worden, daar zijn de meeste zich van bewust. 60 procent doet het altijd safe, 15 procent zegt dit vrijwel altijd te doen.

Verlangen naar meer

Bij bijna de helft van de singles smaakt een vakantieliefde naar meer. Zij hopen dat deze ook na de vakantie zal voortduren. Bij een kwart van hen is deze fantasie ooit werkelijkheid geworden. Dat er getracht wordt contact met elkaar te houden is duidelijk. Ruim een kwart houdt dit nog een paar weken vol, nog eens 16 procent zelfs een paar maanden. Een kleine 15% lukt het zelfs om meer dan een jaar contact te houden met zijn of haar vakantieliefde. Tot de volgende zomer er weer aan komt!

 

Aan dit onderzoek deden 500 M/V singles mee waarvan 50% man en 50% vrouw.

Bron: Singlessite

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen. 
instagram vakantiefoto
By Moniek ·
15 maart 2022

De meest geïnstagramde eilanden ter wereld

Waar zijn de meest fotogenieke eilanden ter wereld? Van Bali tot Bora Bora is het delen van vakantiefoto's op sociale media een essentieel onderdeel van de reiservaring zelf geworden.
singles kamperen
By Tijmen ·
21 februari 2022

Samen kamperen als single? Doen! 

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!