vrienden blijven met ex
18 August 2016

Meeste singles blijven geen vrienden met ex

Vrienden blijven met je ex, kan dat? Voor ruim de helft van de singles geldt van niet. Zij zijn niet langer bevriend met hun ex-partner op social media kanalen zoals Facebook en ook in het echte leven hebben de meesten geen vriendschappelijke relatie meer met hun voormalige partner.

Vrienden of verbreken

Dat blijkt uit cijfers van een onderzoek dat werd uitgevoerd door online magazine Singlessite.nl onder 750 singles. Ook al is ruim zestig procent van de singles ervan overtuigd dat vrienden blijven met een ex mogelijk is, de praktijk ziet er minder rooskleurig uit. Van de geënquêteerden is slechts 37 procent nog bevriend met de ex-partner. Vriendschappelijk contact tussen exen op social media kanalen zoals Facebook laten een soortgelijk beeld zien. 35 procent is op Facebook nog bevriend met zijn of haar ex. De overige 65 procent heeft ook het online contact verbroken.

Controle

Het loslaten van een voormalig geliefde valt niet altijd mee. Veel singles zijn in de periode na de relatiebreuk nog altijd reuze nieuwsgierig naar het leven van de ex, met wie hij of zij omgaat en of er al een nieuwe liefde aan de horizon gloort. Bijna een derde van de ondervraagde singles controleert daarom geregeld de social media kanalen van de ex-partner. Daarvan gebruikt 3 procent een account van een vriend(in) in plaats van het eigen account.

Negeren

Niet iedereen is zo optimistisch en positief als het gaat om vriendschappelijke contact onderhouden met zijn of haar ex. Op de vraag wat men doet wanneer ze hun ex per toeval op straat tegenkomen antwoordt 20 procent dat ze die straal negeren. Nog eens 25 procent beperkt het contact tot een eenvoudige groet.

Vrienden

Wanneer een relatie voorbij gaat is het voor vrienden vaak lastig te bepalen met wie ze om blijven gaan na de breuk. Van de ondervraagde singles zegt ruim een kwart nog wel contact te hebben met de vrienden van de ex-partner. 15 procent hiervan spreekt echter alleen met hen af wanneer ze wetend dat de ex niet aanwezig zal zijn.

Bron: Singlessite.nl, publicatie 18 augustus 2016

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Jarig tijdens Covid-19? Zo kun je het toch leuk maken!

In plaats van je verjaardag met een grote groep thuis te...

Vraag jezelf dit af wanneer je overweegt terug te gaan naar je ex

In de tijd vlak na de relatie over gaat, voel je...

Zo ga je van vriendschap naar relatie

Ben je al jaren bevriend met iemand, maar voel je stiekem...

Bemiddelingsbureau introduceert aanpak om eenzaamheid onder jongvolwassenen aan te pakken

Het is algemeen bekend dat één op de drie jongvolwassenen zich...

Wat is een frenemy en hoe herken je haar?

en frenemy is iemand die zich voordoet als een vriendin, maar...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

advertentie