Meeste mensen zijn niet samen met ware liefde

Eén op de zeven volwassenen heeft een lange relatie met iemand die niet de liefde van zijn of haar leven is.

Dit blijkt uit een enquête van Siemens Festival Nights onder 2000 volwassen met een relatie. Bijna driekwart van de ondervraagden zegt ‘de ware liefde uit het oog te zijn verloren, of nog niet te zijn tegengekomen.

Een kleine meerderheid (46 procent) van de respondenten is zelfs bereid om hun echtgenoot of partner te verlaten als ze deze zielsverwant alsnog tegen komen.

Uit de peiling van het driedaagse evenement blijkt dat de meeste volwassenen twee keer in hun leven echt verliefd worden, en gemiddeld één keer achter blijven met een gebroken hart. Eén op de twintig volwassen met wat minder geluk, heeft meer dan vijf keer extreem liefdesverdriet gehad, meldt The Telegraph.

Verontrustend

De resultaten tonen volgens Claire Jarvis van Siemens aan dat het moeilijk is om ‘de ware’ te vinden. ”Dit onderzoek toont een aantal kleurrijke ontdekkingen over mensen hun liefdesleven.”

”Hoewel de meeste mensen denken dat vrouwen eerder de neiging hebben om verliefd te worden dan mannen, is het intrigerend om te zien dat beide seksen gemiddeld twee keer in hun leven zwaar verliefd worden”, stelt Jarvis.

Ze vervolgt: ”Liefde is de basis in ieders leven. Het is best verontrustend om erachter te komen dat zoveel mensen in een vaste relatie of huwelijk beweren niet te leven met hun ware liefde.”

 

Tien weken 

Volgens 60 procent van de ondervraagden duurt het tien weken om te weten of iemand een geschikte relatiepartner is. Een kwart van de respondenten geeft zelfs toe wel eens verliefd te zijn geweest op twee mensen tegelijkertijd. De gemiddelde leeftijd waarop mensen voor het eerst echt verliefd worden, ligt op 19 jaar.

De meeste volwassenen hebben vier à vijf potentiële partners gehad voordat ze zich settelen met ‘de ware’. Driekwart van de volwassen zegt de definitie van liefde anders te bekijken naarmate ze ouder worden.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?

By Tijmen ·
29 november 2021

Wat je moet weten over Nederlandse vrouwen daten